U meču koji bi trebali što prije zaboraviti fudbaleri Krupe poražni su od Širokog Brijrga (0:5) u meču 7. kola “Lige za prvaka”. Poraz nije nikoga iznenadio, jer Krupa je jasno stavila do znanja da je sve raspoložive snage stavila u borbu za Kup BiH, gdje im slijedi dvomeč sa Željezničarom, pa je i trener Slobodan Starčević na “Pecari” izveo šarolik sastav. Već nakon pola sata igre bilo je 2:0 za domaćina, a tada iz igre izlaze Vukotić i Banović, kako bi se sačuvali od povreda, i bilo je sve jasno, uz upitnik sa koliko razlike će se zavšiti ovaj meč.
Krupa bi trebala izvući pouke iz ovog meča, jer nije napravila dobru uvertiru pred istorijske mečeve, dok je Široki nastavio trku sa Sarajevom za trećom pozicijom koja garantuje Evropu, bez obzira na rasplet u Kupu BiH.
ŠIROKI BRIJEG – KRUPA 5:0 (4:0)
Strijelci: 1:0 Matić (22), 2:0 Bagarić (24), 3:0 Matić (39), 4:0 J. Ćorić (44), 5:0 Lončar (58). Stadion: “Pecara”. Gledalaca: 500. Sudija:Haris Kaljanac. Pomoćnici: Dženan Milić i Amir Kadić (svi iz Sarajeva). Delegat: Esnaf Buza (Kakanj). Kontrolor: Dragan Prtvar (Istočno Sarajevo). 
Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Peko, Baraban, Vagner, Ćorić (od 46. Marić), Lončar (od 72. Ivanković), Bralić, Bagarić, Marković (od 59. Kvesić). 
Krupa: Fejzić, Galešić, Maksimović, Redžić (od 56. Glamočić), Makitan, Lukić, Vukotić (od 32. Savić), Balabanović, Aleksić, Banović (od 32. Guskić), Šamara.