Može li Kozara zaustaviti zahuktalu Slogu. Teško, ali ne i nemoguće, svi se pitaju šta bi moglo da se dogodi u derbiju 7. kola Prve lige RS. I kup BiH dao je neke odgovore, jer Sloga je lako prošla dalje, a Kozara isto lako, ali ispala iz daljnjeg takmičenja.

Alfa Modriča traži prve bodove u sezoni na svom stadionu! Pet ih imaju sa strane, i protiv Podrinja svi su uvjereni da će prekinuti taj crni niz. Trener Marko Stojić je optimista i vjeruje da njegovi igrači mogu iznijeti taj teret, dok s druge strane gosti iz Janje dolaze nakon serije negativnih rezultata, s ciljem da ga prekinu.

U Prijedor stiže Željin vrtić. Malo ko je očekivao da će na svom kontu imati osam bodova, tri više od Rudara, ali izabranici trenera Zorana Ćurguza pokazali su da će svima biti tvrd orah. Ovaj duel mogao bi biti neizvjestan do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Slavija nakon dva teška poraza (Borac i Sloga) iskupljenje će tražiti u sudaru sa Tekstilcem. Može li Igor Janković odoliti izazovima u Istočnom Sarajevu, provejava pitanje kroz Derventu….

Fenjeraš Drina sa novim trenerom Stanićem jurišaće na prvu pobjedu, a rival je Sutjeska, koja je imala dobar start, ali čini se da polako padaju u formi, pa je blaga prednost u ovom meču ipak na strani domaćina.

Borac ide na noge Slobodi. Neutralan teren u Krupi na Vrbasu trebao bi da bude prednost banjalučana, ali mrkonjićani su nepredvidiva ekipa, pa ulogu favorita Borac će morati opravdati na zelenom terenu s vještačkom travom.

Parovi 7. kola:

Subota, 16 časova

Rudar Prijedor – Željezničar Sport team, sudije: Rajko Đorđić (Bijeljina), Milan Todorović (Doboj) i Goran Dukić (Srbac), delegat: Nikola Vezmar (Gradiška), kontrolor: Ljubo Aničić (Srbac).

Alfa Modriča – Podrinje, sudije: Slaviša Mazić (Vlasenica), Zoran Radaković i Goran Ilinčić (oba iz Prijedora), delegat: Borislav Grahovac (Kozarska Dubica), kontrolor: Veljko Salamić (Prijedor).

Slavija – Tekstilac, sudije: Dražen Marić, Radmilo Vuković i Bojan Rakić (svi iz Bijeljine), delegat: Vladan Simeunović (Bijeljina), kontrolor: Duško Joškić (Prijedor).

Sloga (GC) – Kozara, sudije: Zoran Soknić, Đorđe Grubačić (oba iz Istočnog Sarajeva) i Davor Vukašinović (Rogatica), delegat: Dragomir Đajić (Istočno Sarajevo), kontrolor: Dejan Dabić (Vlasenica). 

Drina (Z) – Sutjeska, sudije: Bojan Panić (Prijedor), Čedomir Vićić (Ugljevik) i Željko Čelica (Kozarska Dubica), delegat: Jovica Đokić (Bijeljina), kontrolor: Goran Muharemović (Istočno Sarajevo). 

Nedjelja, 16 časova

Sloboda (MG) – Borac (BL), sudije: Jovo Karić, Strahinja Vuković (oba iz Trebinja) i Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo), delegat: Goran Mikanović (Prijedor), kontrolor: Radiša Vrhovac (Laktaši). 

1 OFK Sloga Gornje Crnjelovo 6 5 1 0 15 5 +10 16
2 Borac Banjaluka 5 4 1 0 9 1 +8 13
3 Slavija Istočno Sarajevo 6 4 0 2 11 10 +1 12
4 Kozara Gradiška 6 3 1 2 7 7 0 10
5 Željezničar Sport team Banjaluka 6 2 2 2 9 7 +2 8
6 Sutjeska Foča 6 2 1 3 7 8 -1 7
7 Sloboda Mrkonjić Grad 6 2 1 3 5 9 -4 7
8 Tekstilac Derventa 6 1 3 2 4 5 -1 6
9 Alfa Modriča 5 1 2 2 7 9 -2 5
10 Podrinje Janja 6 1 2 3 2 5 -3 5
11 Rudar Prijedor 6 1 2 3 3 6 -3 5
12 Drina Zvornik 6 0 2 4 5 12 -7 2