Sve je bilo izrežirano, tvrdi fudbalski radnik iz Modriče Nedeljko Bato Kovačević jedan od dvojice delegata kojem nije verifikovan mandat na Izbornoj skupštini FSRS. On je dostavio našem portalu svoju verziju dešavanja na “zatvorenoj” Skupštini, koju prenosimo u cjelosti:

– Bojeći se da ne izgubi vlast u FSRS, Mile Kovačević, Rodoljub Petković, Miško Rosić, Radivoje Lazarević i Vukašin Đaković, čitavu noć su smišljali prevaru, kako da pobijede mladog i perspektivnog čovjeka, Petra Jelića, koji ima viziju kako da sačuva i unaprijedi FSRS od daljeg propadanja, jer ga je Mile Kovačević doveo do totalnog propadanja izgubivši četiri premijerligaša iz Republike Srpske. 

Samim dolaskom na Skupštinu primijetio sam veliki broj redara, koji su puštali samo delegate na ulazu, gdje će se održati skupština. Pomislio sam da smo u Sarajevu, a ne u Banja Luci. Sedma sela (novinari ispred ulaza) moli za ulazak, ali redari nedaju opravdavajući se da je po naređenju Mileta Kovačevića da nema ulaska za njih. Tvrdim unaprijed isprepadani delegati koji su dobili zadatak da glasaju za Mileta Kovačevića ili ih neće biti nigdje i njihovih saveza, ćutke su saginjali glave pa sa suprotnim taborom nisu smjeli ni pozdravljati, a kamoli razgovarati. Naređenje od Mileta Kovačevića je bilo da svaki delegat koji glasa za njega okrene i pokaže tročlanoj verifikacionoj komisiji za koga su glasali. Naravno, komisija je bila njegova.

Početak skupštine, usvajanje dnevnog reda i izbor radnog predsjedništva, svi smo glasali, pa i ja. Međutim, kada se birala verifikaciona komisija a predloženi Miletovi ljudi, počelo je vrijeđanje od strane predsjednika, da on kao pravnik sve zna, a mi delegati ništa. Nijedan naš prijedlog nije prošao. Pobunio sam se da to nije demokratski, a on onda izvuče keca iz rukava, pa istjera mene ispred POR Doboj i još jednog delegata iz Šamca, pravdajući se da nemamo urednu dokumentaciju i da nismo legalni članovi skupštine. Svu papirologiju što je tražena od mene iz FSRS sam uredno dostavio, a to je: uvjerenje o državljanstvu, rodni list, lična karta, uvjerenje o nekažnjavanju, potvrda da se ne vodi krivični postupak protiv mene, ali ni to mu nije bilo dovoljno nego je pronašao da sam prije 2 godine kažnjen disciplinski od FSBiH. Nijedan delegat od njegovih pristalica nije imao ni pola dokumentacije, a znam za 7 delegata, koji su krivično gonjeni i protiv kojih se vodi krivični postupak. Predsjednik nije dopustio da mu priložimo tu dokumentaciju, tako da je skupštinu poveo sa dva glasa prednosti. Njegovo cinično ponašanje i omalovažavanje delegata nije bilo ni za vrijeme UDBE.

dopis-delegata-nedeljka-kovacevica

Konačni rezultat 30:22 + 3 pokazuje njegov poraz i bijedu. Izgubio je pola saveza. Pitam se dokle ovo ide, dokle će dovesti FSRS kad je već doživio dno dan. On je jedan perveznjak koji svršava  nedajući nikome ispred sebe čuvajući fotelju po cijenu da se ugase svi klubovi. Čak nije dao ni riječ protivkandidatu Petru Jeliću, boječi se sebi. Mislim da je ovo bruka i sramota. Čestitam na hrabrosti generalnom sekretaru FSBiH Jasminu Bakoviću, koji je skretao pažnju na neregularnosti izbora, da kutija mora biti u sali gdje su svi delegati, ali on to nije uslišio. 

Neka ide da se liječi i neka on donese potvrdu od doktora psihijatra, jer njegovo vrijeme je prošlo. Mi to svi znamo i ne treba da ćutimo za bolje sutra. Ovo nije kraj, te molim gosp. Petra Jelića da se bori svim pravnim sredstvima, da se ova skupština poništi i da se održi vanredna skupština u jednom demokratskom procesu. Ovako se ne ide u Evropu, stoji u pismu delegata FSRS iz Modriče, Nedeljka Kovačevića.