Tekstilac je apsolutni hit proljećnog dijela šampionata. Uz Krupu, Slobodu i Zvijezdu 09, jedina su neporažena ekipa ovog proljeća. U šest mečeva ostvarili su četiri pobjede i dva remija, a još samo zimus nije sve tako izgledalo bajno….

Jedan od pokretača pozitivne priče jeste i proslavljeni srpski reprezentativac Ognjen Koroman, koji je unio profesionalizam unutar kluba, i to se već sada osjeti.

– Sklopili smo dobar mozaik, ostvarili smo vrhunske rezultate, kakvih nije bilo godinama unazad. Vratili smo i publiku na stadion, što je najveća pobjeda. Na ljeto treba održati okusnicu ekipe, pridodati im naše mlade snage, vezati ih ugovorima, i da još dignemo ljestvicu za jedan stepenik. Moj cilj je da naredne sezone pokušamo da budemo među najmlađim ekipama. Starijim igračima se zahvaliti, pokušati im naći posao u klubu ako žele. Nisam došao da ikoga tjeram, ali imam podršku da krenemo prema vrhu. Treba uozbiljiti i omladinsku selekciju, što je jedan od prioriteta – istakao je Ognjen Koroman za klupsku stranicu.

A, kako kaže iskoristiće svoje veze da uvijek na stadionu u Derventi na utakmici bude neko od proslavljenih saigrača.

– Sledeću utakmicu gost će biti Perica Ognjenović, a vjerujem da će doći i Nemanja Vidić, Nenad Jestrović, igrači sa kojima sam igrao u klubovima i reprezentaciji – dodao je Koroman.

A, šef parade na terenu je Dario Purić, nekada vrstan majstor na zelenom tepihu, danas mlad i perspektivn stručnjak, koji pokazuje da bi mogao napraviti mnogo toga i u profesiji sa “sedam kora”.

– Dobro smo odradili pripreme, dobra selekcija igrača i rezultati su tu. Išao nam je i raspored na ruku, malo lakši protivnici, dobijali smo ekipe koje smo trebali da dobijemo. Nismo primili ni jedan pogodak u prvih šest proljećnih kola, što samo pokazuje da smo na pravom putu – naglašava Purić, pa se okreće subotnjem derbiju sa Krupom:

– Sa Krupom je najlakša utakmica. Dolazi nam najbolja ekipa, i sve što uradimo protiv njih biće dobro. Jedino mi je žao što nećem biti kompletni, jer da jesmo, bila bi to fantastična utakmica – poručio je popularni Purke.