Nakon što se skoro dvadeset godina pričalo i licitiralo sa izgradnjom pomoćnih terena na banjalučkom Gradskom stadionu, navijače Borca napokon je obradovao podatak da je ovih dana krenula završna faza njihove izgradnje.

Naime, firma Mavas iz Mrkonjić Grada krenula je sa postavljanjem vještačke podloge na jedan od terena, a radovi bi trebali da traju 25 dana.

To će najviše da zavisi od vremenskih prilika, ali sam siguran da će za najviše mjesec dana sve da bude završeno. Uporedo sa radovima na samom terenu, naredne sedmice očekujemo da počne i postavljanje ograde oko cijelog kompleksa kako bi sve na kraju bilo spojeno u jednu cjelinu istakao je direktor Banjalučana, Stojan Malbašić.

Ovo je, prema njegovim riječima, tek prva faza kompletiranja kompleksa pomoćnih terena koji će, uz teren sa vještačkom podlogom, imati i onaj sa prirodnom travom, te tribinu kapaciteta oko 1.000 gledalaca.

borcevi-pomocni-1

Do proljeća imamo u planu da izgradimo jednu montažnu tribinu jer će u drugom dijelu sezone sve naše mlađe selekcije svoje prvenstvene utakmice igrati na ovom terenu. Takođe, početkom proljeća će se završiti i drugi teren, onaj sa prirodnom travom, tako da će glavni teren biti oslobođen svih napora i, samim tim, biti mnogo uslovniji za odigravanje prvenstvenih mečeva – dodao je Malbašić.

Prva ušteda po završetku radova na pomoćnim terenima vidjeće se veoma brzo jer Borac više neće morati da iznajmljuje terene za treninge od lokalnih nižerazrednih klubova, a neće morati ni da plaća prevoz do njih. Istovremeno, na Gradskom stadionu ističu kako će nastojati da novi tereni budu iskorišteni u maksimalnom kapacitetu.