Fudbalski izbori se približuju, a dva kandidata ulaze u mrtvu trku. Mile Kovačević ili Petar Jelić. Dvije želje, a jedno mjesto. Za onoga drugog poraženog bolje da se seli, čeka ga težak put gubitnika. Ko kako radi, naš portal će pisati u narednom periodu detaljno, ali dresovi se već mijenjaju, i to na najvišim funkcijama.

Jedan od onih kojem je svakakko najteže jeste Rodoljub Petković. Banjalučanin, a mora protiv svojih. Milin, a ne vole ga u Gradišci. Semberiju svojata, a svi  jedva čekaju da mu vide leđa,…

Kom carstvu se prikloniti, aktulenom, koje je veoma neizvjesno, ili budućem, koje je kompromitovao upravo za vrijeme mandata Mile Kovačevića.

Prijatelju, šta će biti samnom ako Petar pobijedi – postavio je pitanje Petković jednom sportskom radniku u distriktu Brčko.

– Ma ne sikiraj se Pele. Tebi ne smije faliti dlaka s glave. Ideš u penziju, otaljaj mandat do kraja, i pukni se nogom u guzicu – poručio je “prijatelj” iz Brčkog.

– Reci mu, molim te da zna. Ja sam sa njegovim ocem bio prvo prijatelj, pa tek onda saradnik. Išao sam mu na slavu svake godine, kupovao zajedno sa pokojnim Milanom igračke za Petra kada smo se vraćali sa sastanaka iz Evrope – bio je uporan Petković, pa je otkrio karte do kraja:

– Zar ti misliš da je meni lako sa Kovačevićem. Pa poslednje četiri godine voda me ko kuče na lancu po Sarajevu. On na Izvršnom odobru, a ja ga čekam u ćevabdžinici. Sve mu to reci, on mora znati pravu istinu.

Da li je sportski radnik iz Brčkog prenio to sve Petru Jeliću, ne znamo, ali znamo da su se, u poslednjiih 20 dana, dva puta sastajali u Banjaluci. Petar Jelić i Rodoljub Petković! Tema izbori, kako i s kim dalje. Novi sastanak je zakazan za ponedjeljak, 19. septembra. To će biti i poslednji sastanak prije Skupštine. Petković ima zadatak da Jeliću saopšti kako razmišljaju članovi Skupštine FSRS koji se nisu odrekli Kovačevića.

Ono što izdiže Jelića iznad ostalih jeste i ono što on treba da učini Petkoviću. Obećao mu je NIŠTA! Njegov mandat daće na raspolaganje fudbalskoj vladi. Ako ga žele, neće se protiviti, ako ne, mora otići! Petković je već otišao korak dalje, pa je u svojoj glavi već posložio novi Izvršni odbor, i svakodnevno zivka te ljude, tepajući im. Hoće li uspjeti izbjeći brodolom kakav se predviđa Mili Kovačeviću, ili će još jednom zaobići sve hridi, znaće se vrlo brzo, ali da je promjenio dres, to je jasno svima.

Mile Kovačević već odavno ne vjeruje Petkoviću, pa je u kancelariju FSRS instalirao nekoliko “pit-bul terijera” koji imaju zadatak da degradišu Petkovića, ali i o svakom važnijem dešavanju obavijeste advokatsku kancelariju u Gradišci.

Isto tako, Pravdabl. com im je veliki trn u oku. Bude se i liježu, šaltajući i tražeći sebe između redova, često u strahu i tamo gdje ih nema. Još malo, jer poslije 26. septembra naš portal će ispuniti svoju misiju zbog koje je i pokrenut, smjena aktuelnog rukovodstva FSRS,….