Ljubitelji fudbala bili su iznenađeni proteklog vikenda kad su u Tuzli na meču Slobode i Mladosti na centru vidjeli Dragana Skakića.

Naime, arbitar iz Gradiške je u poslednjem kolu jesenjeg dijela šampiona na “Pecari” između Širokog Brijega  i Sarajeva ocjenjen negativnom ocjenom, i morao je na hlađanje osam kola. Međutim, već poslije šest utakmica Skakić je bio na centru!

Naravno da je Dragan Banjac zaslužan za Skakićevo skraćenje kazne. Međutim, u oči upada nešto drugo. On je za svoje djeljenje (ne)pravde dobio 7.4, a to je negativna ocjena. Onda je daleko od očiju javnosti ta ocjena povećana za 0.1. Nije puno, ali u sudijskom miljeu jeste, jer to je prolazna ocjena. Istina, najniža, ali je prolazna i dobra polazna tačka za ublažavanje kazne, koje se i desilo – kaže naš izvor iz Sudijske komisije FSRS.

Iako je imao kaznu Skakiću nije nedostajalo suđenja, tokom cijele pauze.

Zahvaljujući Banjcu dobijao je najznačajnije utakmice Prve lige RS, pa Druge Lige, Kupa RS, a znao je odraditi i poneki meč Područne lige Gradiška, tako da on kaznu koja mu je izrečena nije ni osjetio.

Naš izvor ističe da Skakić nije slučajno poslan u Tuzlu.

Sloboda bi sa i bez Skakića pobijedila tim iz Kaknja, i to ptice na grani znaju. Međutim, on je ugovarao pazar za one značajne mečeve do kraja šampionata. Vidjećete ko će suditi mečeve Sloboda – Olimpik, i Sloboda – Zrinjski, dueli koji direktno odlučuju o tituli i opstanku. Banjac i Skakić su procjenili da se u Tuzli odlučuje o svemu, a tamo gdje se odlučuje oni moraju biti.

Hoće li iko, i kada stati u kraj malverzacijama sa “ljudima u crnom”, teško je pitanje, jer po svemu sudeći ni FSRS, ali ni FSBiH se ne žele uhvatiti u koštac sa mafijom, jer interesi su isprepleteni u raznim segmentima. Dok su svi u kolu, svi ćute, i brste, a fudbal nam propada.