Siniša Mrkobrada je primjer pravog sportiste!

Iako zagazio u petu deceniju, i danas je kao panter na golu. Od ovog ljeta stoji na golu Dubrava, ekipe koja bi trebala da igra zapaženu ulogu na regionalnom Zapadu, a da je karika bez koje se ne može, Mrkobrada je potvrdio i u poslednjoj utakmici kada je njegov tim savladao Ravan sa 2:0.

Međutim, na terenu to nije baš izgledalo tako glatko. Igrao se 48. minut, kada je Igor Pilipović skrivio jedanaesterac za goste, a na svu muku to mu je bio i drugi žuti karton, pa je morao u svlačionicu. Penal za goste iz Međeđe i igrač manje gotovo cijelo poluvrijeme nisu obećavali ništa dobro Dubravama, ali tada je na scenu stupio “Mrki”.

Prvo je odbranio udarac provjerenom igraču, nekada prvoligaškom asu Stefanu Tomašu, a to kao da je dalo krilo domaćinima, pa su i sa igračem manje dva puta uspjeli pogoditi, i na kraju doći do cijelog plijena. Tako su bodovi već odavno upisani s dosta muke i prije početka utakmice na kraju ipak pripali Dubravama, a junak susreta bio je, a ko drugi, nego Siniša Mrkobrada.

Ma, to mi je posao. I golman ponekad treba odbraniti nešto – ostao je skorman Mrkobrada, pa nastavio dalje:

Godine jesu stigle, ali neke stvari koje više ne mogu raditi kao mladić od 25 godina, nadoknađujem iskustvom. A, ono je i te kako bogato. Ne znam do kada ću među stativama, ali za sada i ne pomišljam da rukavice okačim o klin. Radost poslije utakmice sa saigračima nema cijenu, i dok je tako, braniću, a klub ć se uvijek naći. Ko godine broji, starosti se boji, a ja nisam taj – zaključio je Siniša Mrkobrada, jedan od poslednjih mohikanaca fudbala Srpske iz stare plejade asova. Možda i poslednji, a kad takvi odu sa scene, onda teško nama,….