Velika prašina podigla se oko toga da li je Radoslav Kapor položio ispit za saveznog fudbalskog sudiju pred Komisijom bivše države koju su formirali njeni nadležni fudbalski organi a o čemu i danas postoje precizne i propisane evidencije. Naš portal je u nekoliko navrata pisao o ”slučaju Kapor”, javila nam se i ”druga strana,” Trebinjac Kapor lično sa demantom navoda iznesenih u tekstovima Pravde koje prenosimo u cjelosti:

Nije mi jasna hajka i sve ovo što se dešava. Znam da sam čist kao suza i da je sva ova priča bespotrebna. Znam iz kojeg kruga ljudi dolazi, nemam namjeru da se branim, jer ponavljam, u mom slučaju sve je kristalno jasno – započeo je priču Kapor, koji danas obavlja dužnost kontrolora suđenja na utakmicama Premijer lige BiH, i član je Komisije za sudije i suđenje FS RS, a u prethonom sazivu je bio i predsjednik ovog izvršnog tijela koga imenuje Izvršni odbor FS RS.

Tog 6. aprila 1991. godine u Splitu pred saveznom komisijom Fudbalskog saveza Jugoslavije polagao sam za kategoriju. Zbog ratnih dešavanja iz Dubrovnika nisam ništa donio, i zatražio sam iz Beograda, kao nasljednika FSJ potvdu koju sam dobio  od generalnog sekretara gospodina Miškovića. Moram da kažem da nisam jedini koji sam dobio takvu potvrdu, najmanje 10-ak sudija sa prostora bivše Jugoslavije dobilo je potvdu na isti način kao i ja. Iz  našeg okruženja to su  Blaž Ivković (Orašje), Dragan Marić (Srbac),  Jovo Tadić  i Savo Topalović iz Doboja, oni su polagali u Zavidovićima, papire nisu mogli ponijeti u ratnom vihoru, na isti način kao i ja obratili su se Komisiji. Poslije toga Blagoja Šipka određuje mi dvije kontrole, jednu u Foči, jednu u Trnovu, i to odrađujem. Nastavljam suditi 15 godina, Prvu ligu RS, potom Premijer ligu BiH, sa istim papirima preveden sam i u kontrolora suđenja prve kategorije. Moram naglasiti da je u FSBiH jako rigorozna kontrola, papiri se češljaju svake godine, bilo je već slučajeva da su nečiji papiri sporni, ne bih ja o imenima, to svi znaju. Isto tako i Javni tužilac FS BiH sve je imao na stolu, i zaista više ne želim da polemišem po ovom pitanju, jer smatram da svi zajedno gubimo silnu energiju, a ne vidim cilj svega – poručio je Radoslav Kapor, za kraj dodavši i ovo:

– Sramota je zbog svega, pogotovo moje porodice, jer moje ime bez ikakvih valjanih dokaza poteže se po medijima, presuđen sam, a da mi niko nije dao priliku da se odbranim. Ono što znam jeste da sam čist kao suza, i da Radoslav Kapor sebi ne bi dozvolio ni minuta više života, da je sve ono istina što je rečeno o meni – zaključio je Radoslav Kapor.