Za opis predsjednika i Generalnog sekretara FS RS Milu Kovačevića i Gorana Ćejića dovoljnea je kratka rečenica koju čine dvije riječi licemjerni i apsurdni. Kako drugačije napisati njihovo obrazloženje prolongiranja početka prvenstvenog natjecanja u svim futsal ligama, za sezonu 2019/20. godine. Obzirom da na sjednici Izvršnog odbora FS RS od 28. 10. 2019. godine nisu razmatrana pitanja u vezi sa futsal takmičenjima u Republici Srpskoj po zaključcima komisije za mali futsal, kao i zahtjeva futsal klubova iz kojih su proizašli navedeni zaključci.

Početak u svim futsal ligama planiran je za 9/10 11. 2019. godine do kada će, kako navode biti održan i sastanak predstavnika FS RS sa futsal klubovima.

Kao što je najavljeno pod tačkom 4 Dnevnog reda predloženo je da se raspravlja o inicijativi KMF Nevesinje Nevesinje od 06.08. 2019. godine, za preispitivanje odluke IO FS RS od 03. 07. 2019. godine o futsal klubu iz FS RS kao učesniku Premijer futsal lige FS BiH za takmičarsku sezonu 2019/2020. godine.

Postavlja se pitanje nisu li Kovačević i Ćejić ovim postupokom pretjerali sa njima svojstvenim licemjerjem i apsurdima. Prvo, što zapinje za oko da je apsurd nad apsurdima da se najvišem organu izvršne vlasti servira da donese odluku po inicijativi o članu Premijerligaškog futsal takmičenja poored poznate činjenice da je klub već odigrao tri prevenstvena kola. Drugo, opštepoznato da je, upravo Kovačevićevim i Ćejićevim propustima, podnosioc inicijative uskraćen za pravo na žalbu po odluci od 03. o07. 2019. godine jer mu istu nisu zvanično ni dostavili.

Licemjerje i apsurdi dvojca izgubljenog bez kormilara potvrđuje i činjenica da bi KMF Nevesinje bili uskratili i za raspravu o njihovoj inicijativi da nisu odlučili sazvati njima neophodnu sjednicu IO FS RS za 28. 10. i 01. 11. 2019. godine sa bespotrebnim Dnevnim redom, naročito apsurdnom četvrtom tačkom, inicijativom Nevesinja kojoj je rok istekao drugom polovinom oktobra poslije odigranog 1. prvenstvenog kola futsal Premijer lige FS BiH i nastupa KMF Tango.

Poput fotografije kojom smo ilustrovali ovaj tekst, čišćenje dolazi u pravo vrijeme…..