Piše: Miro Bijelić

Morao sam da se upitam ko zaista vodi struku u Rukometnom klubu Borac? Po meni, nezamislivo je da Borac ni u jednoj bh selekciji nema svog igrača, a da sve bude još gore, to ni jedan medij iz Banjaluke nije objavio! Pa to je tragedija za klub! Po prvi put u svojoj istoriji Borac nema reprezentativca svoje države, ma kako da se ona zvala!

Zato se i pitam ko nadgleda rad struke u klubu? A ovo se dešava u klubovima gdje jedan čovjek sam sve radi, a to je u Borcu VD direktor, Vladimir Branković.

Zapalo ih radno mjesto

Pitam, zato, upravu kluba šta ona radi uopšte u klubu, a isto pitanje važi i za medije koji uopšte ne prate razvoj sporta u gradu. Njima je jedino bitno kako će se braća Unčanin ponašati, jedan na klupi Vogošće, a drugi Borca.

Očigledno da su ti “samozvani” sportski novinari zalutali u sport, baš kao i pojedini ministri u Vladi Republike Srpske. “Zapalo” ih to radno mjesto!

Kakva je uloga Savjeta za sport

Borac ima najveći budžet od svih rukometnih klubova u BiH, a nisu prvaci države niti imaju ijednog reprezentativca! Pitam se zaista šta rade ti treneri, odnosno rukovodstvo kluba koje je to samo na papiru? Takođe, ne znam koju ulogu u Banjaluci ima Savjet za sport? Ipak Savjet učestvuje u sufinansiranju klubova i morao bi da ima neku obavezu kontrole rada u tim klubovima. A poslije se mi čudimo zašto nam se klubovi gase…

U vrhunskim klubovima se zna ko šta treba da radi, a u Borcu niko ništa ne zna… Da li iko iz uprave kluba zna kako se zove predsjednik Skupštine? Nemaju pojma, a to ih i ne interesuje!

Otkud policija u Borcu, odnosno, nije autobus igla…

Zašto je policija bila u Borcu, to oni iz uprave treba da pitaju roditelje Škole rukometa. Tačnije, trebali bi da vide čime su to roditelji toliko nezadovoljni? Koliko ja znam, to nezadovoljstvo tinja više godina, još iz vremena Borisa Đoge. Svojevremeno sam, još za vrijeme vladavine Miroslava Mikeša i Borisa Đoge, javno tražio da policija uđe u Borac. Nisam ja zato da se neko zatvara, ali jesam za to da se namiri šteta, ako se ustanovi da je napravljena.

Pa, zamislite da niko ne zna gdje je nestao autobus “Neoplan” sa 47. sjedećih mjesta. Nije, kao što je to rekao Pero Perović, autobus igla pa da se ne vidi. Ali, na žalost, i to se desilo u Borcu…