Poslije priprema u Antaliji sve je izvjesnije da će “jedinica” u dresu Borca u nastavku sezone biti rezervisana za dvadesetogodišnjeg Nikolu Ćetkovića.

Iako je konkurente imao u iskusnom Bojanu Pavloviću i mladom Luki Damjanoviću, ali i Nikoli Lakiću, koji je ove zime pozajmljen Rudar Prijedoru, stručni štab Banjalučana u jesenjem dijelu sezone češće je davao priliku mladom golmanu, a tako je bilo i na pripremama u Antaliji.

– Među nama koji smo kandidati za mjesto među stativama nema nikakve ljubomore. Svi se maksimalno zalažemo na treninzima, a na stručnom štabu je da odluči ko će braniti. Sigurno da od Pavlovića mogu dosta da naučim, a pogotovo od Siniše Mrkobrade koji je imenovan za trenera golmana – rekao je Ćetković.

Zadovoljan je dosadašnjim tokom pripremama, pogotovo onim dijelom u Antaliji.

– Radili smo pakleno, pružili veoma dobra izdanja na kontrolnim mečevima, tako da očekujem da u drugom dijelu sezone budemo bolji nego u prvom i da se ponovo nađemo među klubovima koji će izboriti plasman na evropsku scenu. Možemo reći da smo imali i dosta sreće, jer nije bilo nikakvih težih povreda. Istina Jovo Lukić nije trenirao nekoliko posljednjih dana, ali će se već prvog radnog dana po povratku iz Turske priključiti ostatku ekipe – nastavio je Ćetković.

Borac u prva tri kola nastavka sezone očekuju tri veoma teška meča – gostovanje kod Širokog Brijega, zatim susret sa Veležom u Banjaluci te put na “Koševo”.

– Istina je da imamo težak raspored na startu. Biće to dueli sa ekipama koje su nam direktni rival u borbi za visok plasman. Sigurno svaki od ta tri kluba ima svoje planove i ciljeve, baš kao i mi, ali to nas mnogo ne interesuje, već gledamo samo sebe. Zato vjerujem da ćemo u tim susretima biti pravi, a poslije toga u istom ritmu odigrati do kraja prvenstva – istakao je Ćetković.

Dobre partije u Borcu, ali i u mlađim reprezentativnim selekcijama nisu ostale nezapažene tako da je u decembru uslijedio poziv selektora Ivajla Peteva za prijateljsku utakmicu protiv SAD.

– Branio sam 45 minuta, ali je to za mene bilo nezaboravno iskustvo koje ću sigurno dugo pamtiti. Sigurno da taj poziv nije samo moja zasluga, već i Borca, ali i Željezničar Sport tima u kome sam ponikao. Dugujem zahvalnost i selektoru Petevu koji mi je poslao poziv. Vjerujem da sam ga opravdao, ali i da će biti još nastupa za seniorsku reprezentaciju – dodao je Ćetković.

Slobodno do srijede

Fudbaleri Borca po povratku iz Antalije dobili su dva dana slobodno i prvi trening imaće u srijedu. Do kraja priprema biće odigrane još dvije utakmice. U petak će u prvi tim Banjalučana u Doboju odigrati generalku protiv Sloge, a dan kasnije fudbaleri sa manjom minutažom i oni mlađi za rivala će imati Laktaše.

Prvu prvenstvenu utakmicu u nastavku sezone Borac će odigrati u petak, 25. februara, kada će se sastati sa Širokim Brijegom na “Pecari”.

“Glas Srpske”