U nedjelju 20. februara u vremenu od 09.00 do 17.00 časova u svim mjesnim zajednicama biće otvorena biračka mjesta na kojima će Banjalučani birati članove Savjeta Mjesnih zajednica.

U cilju informisanja biračima činimo dostupnu informaciju o redosljedu kandidata na glasačkom listiću koji mogu pogledati na linku OVDJE

Na svim listama su kandidati Grupe građana “Naš Centar I”. Ovu listu podržava koalicija stranaka koju u Skupštini Republike Srpske predvodi SNSD. Birači koji se opredijele za kandidate okupljene na ovoj SNSD listi glasaju za sve kandidate sa ove liste.

Drugu listu pod nazivom Grupa građana “Za naša naselja Centar I” čine kandidati koje podržava najveći dio opozicionih stranaka koje u Skupštini Republike Srpske predvodi SDS. Birači koji se opredijele za ovu listu koju podržava SDS mogu zaokružiti sve kandidate sa ove liste.

Svakako da birači mogu birati kandidate iz obje koalicije ali ne više od broja 5, 7 9 ili 11 kandidata koliko broje Savjeti pojedinih, manjih, srednjih ili većih Mjesnih zajednica, odnosno birači mogu upisati ”x” u kvadratić ispred imena maksimalnog broja kandidata koji se bira a koliko se za koju Mjesnu zajednicu bira biti će navedeno na svakom glasačkom listiću.

U svakom slučaju treba izaći na izbore i iskoristiti pravo da odlučimo ko će nas na tom važnom nivou od sugrađana predstavljati.