Na banjalučkom Gradskom stadionu, nakon svečanog puštanja u rad novog pomoćnog terena sa vještačkom travom, nastavljene su aktivnosti na formiranju tima koji bi trebao da u proljetnom dijelu sezone Prve lige RS bez većih problema sačuva trenutnu prvu poziciju, te na taj način izbori povratak u Premijer ligu BiH.

Sportski sektor ”crveno-plavih” već duže je u kontaktu sa određenim brojem fudbalera, a sa nekima od njih se čak došlo i do završne faze pregovora.

Priča koju zagovaramo od samog dolaska na čelo kluba i dalje stoji, a to je da želimo da vratimo neke od naših bivših igrača, poniklih upravo u ovom klubu. Ti kontakti su uspostavljeni odavno i sa nekima od njih smo u završnoj fazi pregovora – istakao je sportski direktor Borca, Oliver Jandrić.

Nije tajna da u Borcu žele da ponovo u svojoj sredini vide Bojana Puzigaću, Petra Kunića, Aleksandra Radulovića i Branka Ojdanića, i vrlo je izvjesno da će neki od njih ponovo zaigrati na Gradskom stadionu. Ali, uporedo sa njima, vode se pregovori i sa još nekoliko provjerenih fudbalera koji su do sada igrali u Premijer ligi i Prvim entiteskim ligama.

U pitanju su fudbaleri iz svih linija tima koji bi svojim kvalitetom napravili odlučujuću prevagu na terenu. Ne želimo da pravimo neke greške koje su naši prethodnici radili, već da dovedemo samo igrače koji mogu odmah da zauzmu mjesto u prvom timu – pojasnio je nekadašnji kapiten Banjalučana.

Kada su u pitanju odlasci, u Borcu su se razišli sa čak osam fudbalera, dok je Darko Maletić najavio kraj karijere, ali nije nemoguće da još neko napusti klub, a to će, prema Jandrićevim riječima, najviše zavisiti od eventualnih dolazaka kvalitetnih pojačanja.

Inače, prvotimci su odavno na odmoru i dobili su planove individualnog rada, a prozivka za početak priprema zakazana je za 16. januar naredne godine.