Banjaluka je krenula u ekspanziju izgradnje terena sa vještačkom travom!

Poslije onoga u Krupi na Vrbasu, niknuo je stadion Željezničara na “Predgrađu”, potom pomoćni teren Borca u samom centru grada, a sada se sklapaju kockice da i na stadionu Naprijed u Obilićevu dobije obrise modernog sportskog objekta.

U pitanju je teren koji bi trebao doći iz Slovenije, a gradio bi se na temeljima poslovno-tehničke saradnje premijerligaša iz Krupe na Vrbasu i regionalca s “Mejdana”, FK Naprijed.

Predsjednika FK Naprijeda Čedo Ševarika ističe da su razgovori oko ovog projekta vema blizu kraja i to sa povoljnim ishodom.

Mi već odavno sa Krupom imamo odličnu saradnju. naših nekoliko kadeta igra za Krupu u omlldinskoj Premijer ligi BiH, a oni treniraju kod nas na “Obilićevu”. Preduzeće “Eko euro tim” već pola godine vodi brigu o stadionu, i sada bi sa postavljanjem vještačke podloge, ali i izgradnjom tribine od 1.000 sjedećih mjesta, te rekonstrukcijom službenih protorija dobili još jedan moderan sportski objekat u Banjaluci. ovim potezom, Krupa bi sebi obezbijedila mlađi kadar, bez kojeg i ne mogu ući u ozbiljniju priču, a koristi bi imao i Naprijed, koji bi inercijom napretka sasvim sigurno došao najmanje do Druge lige, a možda i dalje. Krupa je pozitivna fudbalska priča, koju smo mi u Naprijedu prepoznali i nemamo razloga da se stidimo te saradnje. Naprotiv, sve ćemo uraditi da je ojačamo, ali na zdravim osnovama gdje će obje strane biti zadovoljne – poručio je Čedo Ševarika, predsjednik FK Naprijed.

Iz Krupe su nam potvrdili da zaista pregovaraju sa jednom Bankom u Ljubljani oko kupovine terena sa vještačkom travom koji bi se u bliskoj buućnosti trebao naći na licitaciji. Isto tako pored “Obilićeva” u igri su još neke lokacije, poput prostora u Kasarni “Kozara”, ali da je najbliža i najrealnija varijanta da se teren postavlja na postojećem stadionu FK Naprijeda.

Kako god da bude, najviše će profitiriati dječaci, koji će tako dobiti još jedan teren za trening i utakmice na kojem će preko cijele godine moći učiti tajne najvažnije sporedne stvari na svijetu. A, onda svoj interes gledaće Krupa i Naprijed, i ako budu pametni, lako će ga naći,….