Najprijatnije iznenađenje prvog dijela Premijer lige, ekipa Krupe, dio priprema za nastavak prvenstva će odraditi u Makedoniji. Tačnije, tim iz banjalučke prigradske Mjesne zajednice, Krupa na Vrbasu, boraviće od 29. januara pa do 12. februara na Ohridskom jezeru gdje će biti smješteni u hotelu Belvedere.

Dvoumili smo se da li da taj dio priprema obavimo u Hrvatskoj, tačnije Opatiji i Medulinu, ili u Makedoniji, a na kraju smo se odlučili za Ohridsko jezero. Želimo da potpuno spremni dočekamo proljetni dio prvenstva i sve smo podredili  ostvarenju tog cilja. Za nas je veoma važno i to što će u isto vrijeme u Ohridu boraviti veliki broj ekipa, tako da nećemo imati problema da pronađemo odgovarajuće rivale za odigravanje kontrolnih mečeva – naglasio je direktor Krupe, Miroslav Balaban.

Krupljani će u Makedoniji odigrati pet prijateljskih utakmica, a već sada su poznata imena četiri rivala.

Prvu utakmicu igramo 1. februara, a protivnik će nam biti makedonska Renova iz Džepčišta kod Tetova. Četiri dana kasnije rival nam je Mladost iz Lučana, za 7. februar još uvijek tražimo protivnika, a dan kasnije igramo sa subotičkim Spartakom. Posljednju provjeru imaćemo 11. februara protiv još jedne makedonske ekipe, Pelistera iz Bitolja – pojasnio je strateg Krupljana, Slobodan Starčević.