Borac nije imao sreće u žrijebu u drugom kolu kvalifikacija jer su ga kuglice spojile sa Austrijom iz Beča, svakako najtežim rivalom koji je mogao da zapadne banjalučane u ovom krugu.

Ipak, na Gradskom stadionu imaju svoju računicu, i vjeruju da mogu barem parirati slavnom austrijskom klubu, što ističe i sportski direktor Oliver Jandrić.

– Dobar i atraktivan protivnik. Ključna stavr da mi budemo spremni, jer imamo dosta novih igrača, ali osnovna stavr jeste da Borac može parirati Austriji – rekao je Jandrić.

Borčev rival je sigurno najtrofejniji austrijski klub. Čak 24 puta je bio šampion svoje zemlje, 27 puta je osvajao nacionalni Kup i šest puta je bio pobjednik Superkupa Austrije. Dva puta je osvajao Mitropa Kup (1933 i 1936. godine, a bio je i finalista Kupa pobjednika kupova u sezoni 1977/78.

Posljednjih godina nije u samom vrhu austrijskog fudbala, što svjedoči i podatak da su bez trofeja punu deceniju. Naime posljednji put su bili šampioni u sezoni 2012/13. U upravo završenoj sezoni do plasmana na evropsku scenu došli su kroz baraž u kojem su bili bolji od Austrije Klafenfurt.