Trener Sloge Vlado Jagodić zabrinut je zbog grešaka koje se ponavljaju u igri tima.

Dobojska ekipa je vezala četiri poraza u svim takmičenjima, ali to nije za brigu jer su igrali protiv veoma jakih ekipa. 

Ispadanje od Zrinjskog u kupu BiH nije sigurno tragedija , a ekipa je i dalje na odličnoj poziciji u Premijer ligi.

Ipak Jagodić ističe da mu se ne sviđaju neke stvari u igri njegovog tima koje je uporno pokušavao da ispravi. Sloga će utakmicom protiv Veleža da  završi veoma gust raspored takmičenja. 

– Utakmicom protiv Veleža završavamo veoma naporan dio sezone u kojoj smo imali i težak raspored. Igrali smo na tri fronta i bilo je veoma teško odmoriti ekipu i rasporediti snagu za sva takmičenja. Ne brine mene trenutni položaj na tabeli, to je izuzetno uspješno. Nije sramota ispasti od Zrinjskog u polufinalu Kupa BiH, imamo Kup Republike Srpske što je naš cilj da ga osvojimo. Ovo što nam se događa u posljednje vrijeme, da ponavljamo određene greške brine mene kao trenera. A najviše me brine neefikasnost u posljednje vrijeme. Bez toga se ne može razmišljati ni o neriješenom rezultatu – rekao je Vlado Jagodić.

Dodatno problem svakako će da bude činjenica daa Velež igra veoma kvalitetno i da se bori za izalazak u evropska takmičenja. Ekipa su koja teško  prima golove na domaćem terenu.

– Veoma težak teren za vađenje. Još mi je urezana utakmica koju smo tamo izgubili 4:2. Te greške koje smo tamo pravili ponavljaju nam se i sada. Ne smijemo dozvoliti sebi da primamo golove iz prekida, ali se dogodilo. Nisam ja očekivao da ćemo protiv Zrinjskog napraviti pet stopostotnih šansi, ali iz dvije-tri ako se postigne pogodak utakmica se može odvesti u neizvjesnost – dodao je trener Sloge

Dobojski klub želi da na ovom meču prekine seriju neuspjeha. Jasno je da je ekipa umorna nakon sicrpljujućeg ritma.

– Željeli smo da igramo u tri takmičenja, da znamo na šta možemo računati od ljeta i sad plaćamo danak tome. To nije smak svijeta. Što je najgore, ono što smo imali uigrano nam se poremetilo zbog raznoraznih izostanaka. Ekipa je totalno potrošena i jedva čekamo sedmicu za normalan rad” – istakao je Jagodić.

Za utakmicu protiv Veleža roviti su Mladen Veselinović i Zoran Karać čiji je nastup neizvestan dok nema odranije povrijeđenog Deajan Vidića za kojeg je sezona završena.