Utakmica 19. kola Područne lige Banjaluka između Gomionice i Krupe nije imala apsolutno nikakav rezultatski značaj, izuzev prestiža rivala, a meč je završen pobjedom tima iz kanjona “Tijesno” (2:3). Međutim, ono što je uslijedilo poslije meča, vraća nadu u bolje sutra fudbala, ali i života na ovim prostorima….

Naime, na terenu ljuti rivali, ali poslije okršaja uslijedio je “dvoboj za stolom”, u kojem su ravnopravno učestvovali akteri obje ekipe. Domaćin se potrudio da “treće poluvrijeme” bude uz iće i piće. Predsjednik Gomionice Dragoljub Batar, i pored toga što su vremena oskudna i teška, ostavio je utisak i te kako dobrog domaćina, koji zna da rezultat prolazi, a ostaje ono nešto što čini prijatelje za sva vremena.

Iz Krupe na Vrbasu ističu da će dobro zapamtiti ovu lekciju iz domaćinstva, i potrudiće se da prvom prilikom uzvrate gostoprimstvo, kako samo oni znaju i umiju. U danima kada je cijelo društvo opterećeno svim i svačim, lijepe geste koje nisu nedohvatljive, a puno znače mogu obradovati sve.

Važno je znati da na stadionu “Maču Pikču” (od milja naziv za igralište u Bronzanom Majdanu po uzoru na legendarni grad Inka na Andima) žele opstati i ostati zahvaljujući osnovnim ljudskim postulatima, čini drugom, što bi želio i sebi, a onda su dobrodošli bilo gdje i kada.

Do novog susreta, srećno jednim i drugima…..