Težak poraz od Željezničara (0:3) ali i gubitak prvog strijelca ekipe do kraja sezne Dejana Vidića ostavi oje i te kako traga u redovima dobojskog premijerligaša. Nema vremena za kukanjavu, jer stižu nove obaveze, Slogu očekuje prvi meč polufinala Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”, kada sutra gostuje u Kozarskoj Dubici kod prvoligaša Borca.

Šef stručnog štaba Vlado Jagodić okrenuo se onom što dolazi, ali i prisjetio se svega što ga je pratilo tokom ova dva dana.

-Vanjski svijet koji je zlurad, bezobrazan, koji je svakakav samo čeka jedan negativan trend, trenutak, pa da nam napravi raznorazne kvalifikacije koje nemaju veze sa životom, a to utiče psihološki na ekipu. Ja ću reći, nama je najbitnije od svega da je Dejan Vidić uspješno operisan i da se oporavlja od uspješne operacije. U dobrom je stanju, i to nam je najbitnije i naravno da želimo mu svi brz oporavak, jer je to izuzetno dobar čovjek, fudbaler, porodičan čovjek i nije zaslužio da se ovako nešto dogodi. Mi imamo obavezu i zbog njega biti pravi. Svjesni smo da našeg najboljeg strijelca i uz Bilbiju najboljeg strijelca lige nemamo do kraja sezone i iskren da budem igrači koji budu igrali sutra u Dubici trebaju imati na umu da igraju i za Vidića – kaže Jagodić.

Dodatno je na pres konferenciji Jagodić pričao o tome koliko im znači sutrašnja prva utakmica polufinala Kupa “Dr. Milan Jelić” protiv Borca iz Kozarske Dubice.

– Ovaj Kup Republike Srpske je naš imperativ jer Sloga nikada u istoriji nije osvojila taj kup. Iz tog razloga smatram da je ovo veoma bitna utakmica u ovom momentu, jer da bismo osvojili Kup moramo se prije svega plasirati u finale. Znamo ko nam je protivnik. Nastavljamo u ovom zgusnutom rasporedu, zahtjevno je, a mi nismo ni Real Madrid, ni Machester siti, ni Crvena Zvezda, Partizan, nego smo Sloga. Borac iz Kozarske Dubice je ekipa koja je pokazala i ozbiljan karakter i rezultate, jer su dolaskom mog bivšeg saradnika Slobodana Starčevića napravili takve preduslove za sebe da su primili samo jedan gol do sada i to od Radnika koji je dominantan u Prvoj ligi. Radi se o veoma ozbiljinoj ekipi koja je motivisana da dočeka Slogu iz Doboju, koja je hit lige uz Posušje i naravno sportski je da ljudi učine sve da u prvoj utakmici naprave sve da naprave pozitivan rezultat – naglasio je Jagodić.