Odmah po okončanju derbija između Laktaša i Radnika (0:2), trener domaće ekipe Miljan Bajić ponudio je ostavku na mjesto Šefa Stručnog štaba, ali od nje barem za sada neće biti ništa!

Naime, Upravni odbor Laktaša zasjedao je i dao jednoglasnu podršku Bajiću. Konstatovano je da plasman na tabeli zadovoljava ambicije kluba, ali da neke partije tokom proljeća nisu bile na nivou, i da je odgovornost podjednaka za sve, od Stručnog štaba, igrača pa do uprave.

-Vruće su glave, ali nema nikakve dileme da ne treba ništa donositi preko koljena. Najvažnije da Bajić ostaje trener, Uprava je jednoglasno stala iza njega. Treba mirno privesti ovu sezonu kraju – poručio je Miroslav Bojić, predsjednik Upravnog odbora, ali i gradonačelnik Laktaša.

Bajić je u Laktašima proveo veliki period prvo kao igrač, a tu je krenuo i u trenerske vode. Potom je uslijedila dvogodišnja odiseja u FK Borac, gdje je radio kao asistent, a onda i povratak u Laktaše, gdje je od prosječne drugoligaške ekipe napravio veliki iskorak, prvo plasman u elitu Srpske, a onda i dvije godine izborio sam vrh, uz plasman u finale Kupa Republike Srpske.

Konstatovano je da Bajić završi započeti posao do kraja sezone, a onda da sve strane ponovo sjednu za stol i u dogovoru donesu odluku kud i kako dalje….