Novi selektor reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić predstavljen je u Kući fudbala u Podgorici.

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak je istakao da mu je čast što će sa klupe predvoditi “hrabre sokole”.

– Kada se postavilo ovo pitanje, rekao sam da mi je čast da budem selektor Crne Gore. Na sve ovo gledam kao sportsku i moralnu obavezu. Od prve utakmice moramo tražiti maksimum, kako bismo se nakon toga mogli pogledati u oči. Imamo solidnu selekciju, koja sticajem različitih okolnosti nije napravila očekivane rezultate. Imamo dobre uslove i podršku i na nama je da popravimo poziciiju. Nisam došao da pravim revoluciju, već da nadogradim ono što ekipa već ima – istakao je Hadžibegić.

Nekadašnji reprezentativac SFR Jugoslavije, koji je u trenerskoj karijeri vodio mnoge klubove u Francuskoj, Turskoj i Španiji, kazao je da je motivisan za rad na novoj poziciji.

– Volim ovaj prostor, odlično poznajem Dejana Savićevića, znam njegove ambicije, a i ja sam ambiciozan čovjek. Vjerujem u kvalitet ovog naroda i nije logično da Crna Gora još nije igrala Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Ukazala se prilika da dođem ovdje i osjećam se kao u svojoj kući – kazao je novi selektor “sokola”.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević kazao je da smatra da je Hadžibegić najbolje rješenje za “hrabre sokole”.

– Imao sam dosta razgovora, ali oko Faruka nisam imao potrebu da se raspitujem. Znam ga još iz igračkih dana, bili smo zajedno u reprezentaciji Jugoslavije, bio sam prisutan i kada je branio diplomski rad za trenersku licencu… Smatram da je Hadžibegić najbolje rješenje za našu selekciju u ovom trenutku. Imaće priliku da se upozna sa ekipom, odigraće šest utakmica do kraja ove godine, dok će naredne odigrati još tri ili četiri prijateljske utakmice do početka novog ciklusa Lige nacija. Od selektora da odigramo što bolje i osvojimo što više bodova, kao i da napredujemo na FIFA rang listi – rekao je Savićević.