Sarajevo je bilo domaćin drugog po redu golmanskog dvoboja. U konkurenciji preko 200 golmana na stadionu “Otoka”  sjajne rezultate ostvarila je i golmanska akademija “Prva rukavica”, pod patronatom Siniše Mrkobrade. Organizatori ovog neobičnog takmičenja za naše prilike bili su Adnan Gušo i Adnan Pervan, a banjalučni su nastupili čak sa 11 golmana.

U svojoj konkurenciji Mrkobrada junior, mali Miloš (2010 godište), osvojio je prvo mjesto. Najbolji je bio i golman Krupe Nikola Kljajić (2000/2001), dok je Filip Ratković (1998/1999) došao do polufinala.

Još jedno veliko iskustvo, kako za mene, tako i za sve golmane – započeo je priču za naš portal Siniša Mrkobrada.

Pored nas i BiH, tu su bili najtalentovaniji klinci iz Srbije i Hrvatake, i ono što smo svi zajedno zaključili, da talenata ima kao nikada. Samo se mora pravilno nastaviti raditi sa njima. Dobili smo poziv za dvoboj u Splitu, gdje se očekuje još veći broj učesnika. Moram da pohvalim organizaciju u Sarajevu, kao i sam dočeka naše delegacije. Svi se slažu u jednom, ovo je revolucionarno takmičenje za golmane. Nema golmana koji je učestvovao, a da vam neće reći da jedva čeka sledeći dvoboj.

S obzirom da se manje više svi prvi susrećemo sa terminom dvoboj u fudbalu, Siniša Mrkobrada je u nekoliko rečenica pokušao da nam približi šta to u stvari znači.

– Teren varira od generacije do generacije. Za starije od 15 godina je dužine 32 metra, veliki su golovi. Teren je podijeljen centralnom linijom, a golman ima pet sekundi od momenta uzimanja lopte da uputi udarac. Jako dinamično, za gledao ce pogotovo, ali i naporno za golmane.  Imaju pravo i rukom postići gol, ili bilo kojom tehnikom šuta, sa zemlje, drop-kick, volej, šta mu je bliže ,ali sve u roku pet sekundi – objasnio je Mrkobrada.

Banjaluka je muku mučila sa golmanima poslednje dvije decenije, sa ovakvim radom uskoro bi i tome trebalo da dođe kraj,….