Kotor Varoš će u subotu 24. septembra biti domaćin prestižnog turnira fudbalskih veterana na kojem će učestvovati ekipe iz Srbije i Republike Srpske.

Na petom međunarodnom turniru prijateljstva učestvovaće veterani iz Apatina, Sokobanje, Đurđeva, Prijedora, Saničana i Kotor Varoša, kao i prijatelji i radne kolege Aleksandra Saše Petrovića, najmlađeg majora Vojske Republike Srpske, koji je izgubio bitku sa opakom bolešću prije četiri godine.

– Sve je spremno za dolazak ekipa i njihov boravak u Kotor Varošu. Ugostićemo više od 100 gostiju iz regiona i brojne fudbalske radnike koji su pružili nesebičnu podršku našem dosadašnjem radu – istakao je predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović.

Kapiten fudbalskih veterana iz Đurđeva Mirko Trivunović u prvi plan ističe druženje i razmjenu iskustava.

– Dolazimo prvi put u Kotor Varoš, vjerujem da ćemo opravdati očekivanja i u vrlo jakoj konkurenciji ostvariti dobar plasman. Prije svega želja nam je da učvrstimo prijateljske odnose sa našom braćom iz Kotor Varoša, ali da upoznamo i razmijenimo iskustva sa ostalim učesnicima turnira – poručio je Trivunović.

Na ovogodišnjem turniru će nastupiti i fudbalski veterani iz Saničana, koji su za zadovoljstvom prihvatili poziv organizatora.

– Mnogo toga lijepog smo čuli o ovom turniru, obaveze su nas spriječile da učestvujemo prošle godine, ali sada dolazimo sa visokim ambicijama i namjerom da prekinemo dominaciju Kotorvarošana. Iskreno se nadam da ćemo do kraja ove godine odmjeriti sa njima snage i na velikom terenu, kada ćemo mi biti domaćini – istakao je kapiten ekipe iz Saničana Goran Bujić.

Osam ekipa biće raspoređeno u dvije grupe, a prvoplasirani sastavi iz grupa igraće za prvo mjesto, drugoplasirani za treće, trećeplasirani za peto, a četvrtoplasirani za sedmo mjesto.

Međunarodni turnir prijateljstva u Kotor Varošu organizuje Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, uz podršku lokalnih i republičkih institucija i ljudi dobre volje.

Sve utakmice biće odigrane u sportskoj dvorani u sa početkom u 13.00 časova. Uz besplatan ulaz za sve posjetioce je obezbijeđeno točeno pivo i konzumacija domaćih kobasica i drugih prehrambenih proizvoda.