Da li u fudbalskom sportu u Republici Srpskoj postoje propisi ili se radi o-ruk od slučaja do slučaja ili bolje rečeno zavisi o kome se klubu radi? Na žalost, ovo drugo je u pitanju.

Slučaj Argentinca Aleksisa Abrega iz Slobode iz Novog Grada, koji je protekle sedmice uzburkao javnost, potvrdila je sav očaj fudbala u Srpskoj.

Fudbalski savez Republike Srpske je pao na ispitu. Takmičarska komisija FSRS odbacujući žalbu Kozare primjer je kako ne treba raditi. Da li su članovi te komisije: Vladan Simeunović, Darko Malešević i Željko Ćuzulan izgubili obraz? Da li ih je sramota? Koliko god pokušavali opravdati ovu svoju skandaloznu odluku, ostaće upamćeni kao neko ko je srušio svoj dignitet, ali i FSRS, uticajući na regularnost takmičenja i tako će biti upisani u istoriji, kao neznalice, diletanti, “kupljeni” , ”prodane duše” i slično, jer ovaj slučaj je školski primjer nakaradnog sistema, da se zaštiti jedan klub i oni koji ga podržavaju, po cijenu i flagrantnog kršenja propisa.

Ponavljati razloge zašto je ova odluka skandalozna, ne vrijedi trošiti prostor, jer je odavno sve jasno. Bajni članovi Takmičarske komisije FSRS su legalizovali nezakonitosti Slobode.

Zato predlažemo da kandidati za plasman u Premijer lige BiH: Krupa, Sloga i Zvijezda 09, svake sedmice “čiste” svoje kartone u utakmicama: Kupa ulice, Kupa kvarta, Kupa Paje Patka, jer, bez brige, za Fudbalski savez Republike Srpske i Takmičarsku komisiju to je sasvim legalno. Ako je za Slobodu, onda je i za Vas.

Naš portal bio je kritičar svih nepravilnosti u eri Mile Kovačevića, gdje smo razotkrili brojne afere. Na žalost, “vjesnici promjena” izgleda da će prestići svoje prethodnike po tome kako ne treba raditi.