Kad se hoće sve se može, dokazali su treneri FK Sloga i FK Željezničar izgradivši svoju fudbalsku bajku. A priča zaista bajkovita: da svako dijete iz ove dvije škole fudbala dobije poklon i to ne bilo kakav…majice, šolje, ruksaci, kape, kačketi, sa amblemima klubova organizatora, toliko dragih njihovim srcima. I sve to zahvaljujuci dobrotvorima, roditeljima i svim ostalim koji su prepoznali i našli sebe u ovoj priči, i priveli je kraju.

Akcija je u sportskoj dvorani SŠC Doboj okupila preko 200 dječaka iz obje škole fudbala počevši od 2004. godišta pa preko 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 i mlađih, a na tribinama gužva kao da se igra finale neke prestižne lige. Sve pohvale za ideju, za roditelje, za sve one koji su učestvovali u ovom poduhvatu, jer u današnje vrijeme ništa nije lako.

Došli su i igrači Sloge Borislav Lukić i Saša Blagojević, kao i podpredsjednik Murvet Bajraktarević,  a ispred Želje su bili predsjednik Predrag Jeftić, kao i trener Ostojić.

Bajka nije završena, momci iz oba kluba idu dalje sa još većim žarom i voljom i sa novim idejama. Pričaće se još o Doboju o školama ova dva kluba, a svi oni koji su prisustvovali ovom spektaklu će vjerovato da se slože da su na pravom putu. Dobojski fudbal i sport sa ovim ljudima i ovom djecom ima zlatnu budućnost, a sve na čemu treba inzistirati je da se nastavi zacrtanom stazom. Svaki sport je lijep na svoj način i svako dijete koje se skloni sa ulice je uspjeh, a to je ono čime se svi u ova dva kluba ponose. Finansije? Finansije ostavljaju nekim drugim koji su tu zbog nekih drugih interesa a ove dvije škole dalje idu svojim putem, stazom osmijeha, radosti, igre i druženja. Bravo, bravo, bravo…

Naravno na kraju treba da se zahvalimo u ime organizatora svim ljudima dobre volje koji su pomogli u ovom poduhvatu a koji naravno nisu bili zaboravljeni. Organizatori su im odali priznanje jednim velikim zajedničkim banerom kojim su se zahvalili svima njima. I da završimo sa sloganima koji su odjekivali dvoranom…..

“Željo matero, srce jedino……Samo Sloga Doboj, samo pobjeda”….