Gradiško naselje “Senjak” bilo je u znaku “starsovaca”. Ovaj mladi fudbalski kolektiv obilježio je kraj veoma uspješne 2016. Godine druženjem sa svim generacijama, a glavna uloga pripala je kako to i dolikuje Djeda mrazu koji je obradovao brojne mališane.

Pamtićemo samo lijepe stvari, a bilo ih je mnogo. Druženja, mnogo novih prijatelja, mnogo rada truda  i odricanja, a onda ni rezultati nisu izostali. Ovo što se moglo vidjeti na podjeli paketića i druženju svih naših članova je suština svega – prijateljstvo i međusobno uvažavanje i poštovanje. I bezuslovna ljubav prema svakom djetetu ponaosob. Treneri, roditelji, svi zajedno pravimo dobre ljude od ovih malih čuda života. Prijatelji iz OFK Sport Team bili su naši gosti i prošle godine, pa evo i ove na našoj Novogodisnjoj proslavi. Imamo stvarno odličnu saradnju sa svim klubovima i školama fudbala i srećni smo što možemo ugostiti i biti gosti mnogima od njih. Trenutno imamo 140 aktivnih članova i gotovo svi su bili na proslavi. Bili su tu i skoro svi roditelji, pa je Balon Senjak bio stvarno pun Starsovaca i njihovih prijatelja, ali i rodbine. To je stvarno pravi završetak godine, ali i dobar početak sledeće – poručio je Saša Raca, direktoror Fudbalskog Kluba  “Stars”.

A kako je kraj godine, red je i da pomenemo sve ono što su napravili “starsovci” u godini na izmaku.

 generacija 2003. godište osvojila je  Trofej Samobora,Vidovdanski turnir u Banjaluci i drugo mjesto na turniru Sporting Cup Banja Vrućica.

– generacija 2004. godište  osvojila je “RBA No Limit cup Virovitica”.

– generacija 2005 godište  osvojila je Stars Kup Gradiška, Meridijana Cup Novi Sad i drugo mijesto na turniru  OFK Sport Team Banjaluka i Zlatiboru.

– generacija 2006 godišta je najuspiješnija generacija  Fudbalskog  kluba Stars  koja osvojila najviše medalja u 2016 godini.  Trofej Banjaluka,Turnir Brod, Sporting Cup Banja Vrućica,Turnir OFK Sport Team Banjaluka, i drugo mjesto na turniru  “Desetka Garešnica”

– generacija 2007. godište  osvojila je Turnir Zlatibo i Derventa Cup .

Pored osvojenih turnira starsovci su  se uspiješno takmič ili u “Football Friends Ligi” i “Dječijoj  ljetnoj ligi”  gdje su generacija 2004, 2007 osvojile prvo mjesto, generacija 2005 drugo mjesto,  a generacija 2006. treće mjesto.

G. Popović