Skromnom svečanošću u druženju sa prijateljima, sponzorima, predstavnicima medija, gradske i republičke vlasti, sportskim kolektivima iz grada na Vrbasu….Fudbalski klub Krupa spustio je zavjesu na fantastičnu 2016. godinu.

Podsjećamo, Krupa je prvo obezbijedila plasman u Premijer ligu BiH, gdje nakon 18 odigranih utakmica zauzima visoku četvrtu poziciju, sa više nego realnim šansama da se plasira u Ligu za Prvaka.

Gostima, a njih je bilo više od stotinu, obratio se Draško Ilić, predsjednik FK Krupa na Vrbasu.

Idemo dalje! Mi još nismo dostigli vrhunac. Ovo je priča koja traje skoro deceniju i samo upornim radom dosegli smo ovo gdje smo sada. Imamo najmlađu ekipu u ligi, prepunu talenata. Možda neko i ode, a ako ode, biće to za naše uslove i te kako jaka liga. Ovo je priča koja će živjeti, svidjelo se to nekome ili ne. Gradićemo odnos sa svim klubovima, a ako Bog da, eto nam i našeg Borca u Premijer ligi na ljeto, i bićemo jači, i kao grad, ali i kao srpski korpus u BiH. Vjerujem da i u nastavku sezone možemo napraviti još koje iznenađenje, pa zašto ne i umiješati se u borbu za neka mjesta koja vode u evropska takmičenja – poručio je Draško Ilić.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban istako je da je Krupa primjer kluba kako od “ničega napraviti nešto”.

Kada sam prije godinu, dvije na ovom istom mjestu bio i slušao priču Buce Ilića, kakvi su planovi Krupe, moram biti iskren pa priznati, bio sam skeptik. Ne zbog toga da to nisu u stanju napraviti, već znajući u kakvom vremenu i okruženju živimo. Sada su mnogi snovi postala java, a Evropa o kojoj se sve više šapuće, nije nikakva bajka, jer Buco i družina iz Krupe znaju kako se u nju dolazi. Treba imati viziju, a ovi ljudi je imaju, pa onda to sa strane sve izgleda dosta lako, ali oni znaju koliko je znoja i muka prešlo preko Vrbasa da budemo sada ovdje – istakao je Balaban.

Restoran “Kanjon” tonuo je u sve dublju noć. Vrbas je odnio jedne, i donosio druge priče, a u svakoj se šaputalo o Krupi. S pravom, jer bilo je to njeno veče,….