Da je Fudbalski savez Republike Srpske leglo skorojevića, polupismenih diletanata, advokata sumnjivih aranžmana, jasno je svima koji su imali dodirne tačke sa istim. Otuda i činjenica da iako nosi naziv SRPSKA, malo toga zaista govori u prilog toj tezi.

Poslednji u nizu gafova jeste službeni glasnik za avgust mjesec 2018. Pored tekućih informacija jasno nam je stavljeno do znanja da igrač umjesto u inostranstvo odlazi u inozemstvo! Potom, podatak da je službeni glasnik štampan samo na latinici. Drugog pisma, ćirilice nema nigdje….

Zašto Kovačević i njegova administracija preko fudbala želi da urade ono što nisu mogli niti puškama, jer uvođenje kroatizama govori samo o tome da smo i kulturno potlačeni, ma kako ta riječ grubo zvučala!

Imali smo već primjer da se trenerski seminari održavaju na hrvatskom jeziku, sa stručnjacima iz HNL. Jasno je svima da današnje rukovodstvo FSRS nema nikakve odnose sa FS Srbija, ali to nije razlog da se okreće leđa matici.  Iz Srbije je stigla jasna poruka da dok je Kovačević na čelu saveza, FSRS za njih nepostoji! To u prevodu znači, da ćemo sve više slušati kroatizme, pa bi i sam savez uskoro umjesto krilatice FSRS mogao potati NSRS, a fudbalski klubovi nogometni…..

Sa Kovačevićem na čelu sve je moguće…..