Fudbalski klub Tekstilac započeo je u realizaciju izgradnje pomoćnog terena sa vještačkom podlogom u vrijednosti od 450 hiljada KM.
Mašine su u ponedjeljak ušle na teren, te započele pripremne radove, koje su obišli predstavnici kluba i lokalne zajednice.
-Vlada RS obezbjedila je 250 hiljada KM, dok će 200 hiljada KM obezbjediti rukovodstvo fudbalskog kluba „Tekstilac“ predvođeno privrednicima Bojkom Gatarićem i Savom Ružojčićem uz podršku opštine Derventa. Ovu ideju započeli smo prodajom vaučera od 50 KM gdje smo sakupili određena sredstava, ali nedovoljno, te ćemo ići još jedan krug kako bi se sakupio dodatni novac – rekao je načelnik opštine Derventa Milorad Simić.
Dodajući, kako će kroz mjesec i po dana Derventa imati jedan novi sportski teren, na opšte zadovoljstvo svih. Predsjednik derventskog prvoligaša Bojko Gatarić, izrazio je zadovoljstvo početkom radova, te da će konačno doći kraj problemima na treninzima tokom jeseni i zime.


Nakon dugo godina čekanja, uspjeli smo zajedničkim snagama da započnemo ovaj projekat. Bilo je i onih koji nisu vjerovali u ovo, ali nas par je vjerovalo u ovo i uspjeli smo. Sigurno da ovo ima veliki značaj, jer naš klub naredne godine obilježava i 100 godina postojanja – rekao je Gatarić.
Pomoćni teren biće dimenzija 100×64 metra i ispunjavaće sve međunarodne standarde, što omogućava igranje zvaničnih utakmica, rekao je sekretar kluba Tihomir Tominčić.
-Izgradnja terena biće podijeljena u nekoliko faza, a danas prisustvujemo prvoj, tačnije pripemnim radovima. Nakon svih radova dolazi vještačka trava u rolnoama sa vlasima od 6 cm, koja će biti u dvije boje, svijetlo zelena i tamno zelena – rekao je Tominčić.
Pored terena će biti postavljeno i osam rasvjetnih stubova, što će omogućiti i večernje treninge i utakmice.

S. Živanić