Po ko zna koji put u toku jesenjeg dijela šampionata Radnik je bio oštećen, to potvrđuje i ovaj snimak sa utakmice između Željezničara i Radnika koju je tim sa Grbavice dobio rezultatom 2:0.

Sjenku na ovaj susret bacila su dva detalja, prvi detalj iz 32. minuta kod rezultata (0:0), kada je lopti bliži bio fudbaler Radnika Emir Hasukić, a Vedran Vrhovec ga brutalno ruši, međutim to je za glavnog arbitra na utakmici Zorana Grbića iz Prijedora ’’regularan’’ start – (procijenite sami)?!.

Drugi slučaj se desio u 74. minutu i ponovo je arbitar Zoran Grbić bio u glavnoj ulozi. Loptu je u kaznenom prostoru Željezničara prihvatio fudbaler Radnika Dragan Došlo, u namjeri da uposli svog saigrača Đorđa Pantelića, koji je bio u punom trku i u dobroj poziciji da ugrozi gol Željezničara, lopta pogađa Vedrana Vrhovca u ruku, i kada su svi na stadionu pomislili da će Grbić pokazati na bijelu tačku, odmahnu je rukom da se igra nastavi….govoreći ’’ruka je bila nije penal bio’’ – (procijenite sami)?!

Ovim ne želimo da umanjimo pobjedu Željezničara, nego da ukažemo na nepravilnosti i različite aršine u arbitriranju sudijske trojke na čelu sa Zoranom Grbićem iz Prijedora.

“Sport Bijeljina”