Iako su poslije devetog kola Prve lige Republike Srpske bili treći na tabeli, fudbaleri Sutjeske jesenji dio prvenstva završili su na osmoj poziciji i predstoji im velika borba da obezbijede plasman u Ligu za prvaka, čime bi ostvarili zacrtani cilj, a to je opstanak u prvoligaškom društvu.

– Imali smo odličan start sa četiri pobjede, remijem i četiri poraza. Poslije devetog kola bili smo odmah poslije vodećeg tandema, banjalučkog Borca i Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Međutim, kao što sam i predviđao, naišla je kriza rezultata i u preostalih sedam kola osvojili smo samo četiri boda, uz jednu pobjedu, jedan remi i čak pet poraza –naglasio je šef stručnog štaba Fočaka Miljan Radanović.

Najveći krivac za finiš koji je pokvario sveopšti utisak o jesenjem dijelu sezone, prema riječima mladog stručnjaka, jeste mali fond igrača kojima raspolaže.

– Sve je bilo dobro ispočetka, dok nas nisu sustigle povrede i kartoni. Jednostavno, tada smo jedva sastavljali ekipu, ali smo ipak uspjeli da pobjedom u posljednjem kolu protiv Slobode koliko-toliko popravimo situaciju –nastavio je Radanović.

Svjestan je da ekipu u nastavku sezone očekuje velika borba da bi sačuvala prvoligaški status.

– Bilo bi idealno kada bismo obezbijedili plasman u Ligu za prvaka i samim tim prebrinuli sve brige. Ali, biće veoma teško jer praktično svi su još u igri za prvih šest mjesta. Zbog toga ću s upravom kluba u narednim danima održati sastanak i predočiti svoje planove. Jasno je da bez nekoliko iskusnih pojačanja na proljeće jednostavno nemamo šta da tražimo. Ono što me raduje u ovom trenutku jeste da su svi igrači koji su nastupili u prvom dijelu sezone pod ugovorom i nadam se da će bar za sada ostati u Foči – dodao je Radanović.

Jedan od najboljih u redovima Fočaka bio je daroviti napadač Đorđe Okuka, koji je ljetos stigao u ovaj klub iz Drine HE.

– Dolazak u Sutjesku bio je pravi izbor. Dobio sam priliku i mislim da sam pružio što se od mene i očekivalo. Istina, nismo ostvarili u prvom delu prvenstva što je bilo planirano – naglasio je Okuka.

Dobre igre ovog mladića nisu ostale nezapažene i već sada ima nekoliko ponuda na stolu.

– Kontaktirali su me čelnici Željezničara, Sloge, Alfa Modriče, Tekstilca, Slavije… Međutim, prvo moram razgovarati sa ljudima iz Sutjeske, koji su prema meni bili izuzetno korektni– rekao je Okuka, koji je u prvom dijelu sezone postigao tri pogotka.

Pripreme

Trener Sutjeske planirao je da pripreme za nastavak sezone počnu 25. januara.

Imaćemo dosta vremena da se uigramo. Naravno, ako nam vremenske prilike budu dozvoljavale. Ako bude loše vrijeme, onda ćemo stvarno imati velikih problema –naglasio je Radanović.

“Glas Srpske”