Četvrtak 19,30 časova Gradski stadion. Finale Kupa Grada Banjaluka na Krsnu slavu Spasovdan, po tradiciji. Zeleni teren podijeliće Borac i Krupa. Banjalučani novi premijerligaš i ubjedljivo najbolja ekipa šampionata Srpske i Krupa, čudo iz kanjona “Tijesno”, ekipa koja će debitantsku sezonu u Premijer ligi BiH završiti najvjerovatnije na četvrtoj poziciji. Pregršt razloga da Gradski stadion bude ispunjen kao nekada, da se pozdrave možda, a uz Radnik i svakako najbolje ekipe u Republici Srpskoj, a čast je još veća ako će se boriti za najbolju u gradu na Vrbasu!

Sigurno da će i jedan i drugi trener (Vule Trivunović i Slobodan Starčević) na teren izvesti najjače snage, jer žele sezonu završiti sa jagodom na torti, koja znači pobjedu nad ljutim rivalom! Baš zato neka i bude spektakl, a mi smo već u nekoliko slučajeva pozivali navijače da pohrle na kapije Gradskog stadiona da gledaju finale i to besplatno! Međutim, prevarili smo se jer neko je odlučio da svetkovinu pretvori ipak na kraju u lov na zaradu kakvu takvu. Cijena ulaznice za Zapadnu tribinu iznosi 5 KM, Istok 2 KM, dok će Sjever koštati 1 KM. Pitamo se kako i zašto se igralo ostalih 20 finala kada je Grad častio (a trebao bi i sada) navijače besplatnim ulaskom na stadion. To finale trebalo bi da bude i neka povratnica klubova prema Gradu, jer baš finalisti Borac i Krupa od tog grada dobiju 150.000 KM (Borac)  i 120.000 KM (Krupa). Zar ne bi bilo ljepše na Sjevernoj tribini vidjeti banjalučke osnovce iz 30 škola koji navijaju za Borac, a Krupu dočekuju aplauzom…..

Nije mala stvar više biti ni prvi u Gradu, jer to odnedavno ima težinu, barem u Banjaluci, a najbolje to pokazuju polufinala kada su i jedni i drugi prošli uz dozu sreće koju penali nose sa sobom. Iza lidera poput Borca i Krupe, dolaze Željezničar Sport Team, BSK, Karanovac….neka ljepša slika fudbalske Banjaluke.

Finale će biti za sladokusce, kao neka uvertira za ono što će slijediti u borbi za bodove za koji mjesec, a cijela slika mogla je biti ljepša, da je bilo i besplatno, u stvari moralo je biti, ali to je već neka druga priča,…