Grad heroja, Drvar i danas ima tužnu sudbinu. Ni na nebu ni na zemlji, a tako je i u sportu. Borac nekoliko godina nije bitisao na fudbalskim terenima, a kada se pojavila ideja da ponovo krene, nije bilo dileme, nećemo u Federaciju BiH, već Republiku Srpsku! Ideja pretvorena u djelo i već drugu sezonu drvarčani se takmiče u Područnoj ligi Banjaluka, sa više ili manje uspjeha, nevažno, ali žive onako kako oni hoće! Pomalo sarkastično zvuči da na neka gostovanja idu i po 200 kilometara i to u najnižem rangu takmičenja, često zaboravljeni od onih koji bi im trebali pomoći, prije svih matičnih saveza PFS Banjaluka, a još više i FSRS.

Ova fotografija nastala u tmurnom vremenu prije 14 godina (2002) govori o jednom neuspješnom projektu koji je imao trenutne rezultate, ali ne i zdrave temelje, pa je samo dvije godine kasnije klub prestao da postoji.  Drvarski fudbal je bio došao čak i do Prve lige Federacije BiH, gdje je nastupao pod imenom Finvest Drvar, a utakmice na sportskom centru pratilo je i po nekoliko hiljada gledalaca.

Bila je to dobra ekipa u kojoj u prednjačili golman Duško radun, kasnije jedinica Rudar Prijedora, i Filip Trivan, napadač koji je igrao i za banjalučki Borac prije raspada bivš države.

U gornjem redu stoje: Radun, Sarić, Trninić, Velić, Srdić, Karanović, čuče:  Brkić, Miočević, Stjepić, Trivan i Runjić.