Iako je ušao tek u desetu godinu života, Đorđe Nikić, mladi fudbaler iz Doboja odavno je skrenuo pažnju na sebe.  Svojim igrama, na svim utakmicama i turnirima dokazuje da se radi o izrazitom talentu, koji krči put ka zvijezdama.

Popularni Đole ima brojne medalje i pehari, koji svjedoče o brojnim priznanjima dobijenim, najčešće u kategorijima najbolji igrač i strijelac. Ovaj dječak igra za Slogu iz Doboja i BAAP Evrogol iz Pelagićeva.

Posljednji turnir na kome je nastupio bio je „Bajern Trofej“ u Minhenu, gdje je sa generacijom 2005. osvojio sjajno 1. mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji u kojoj su učestvovale ekipe iz čak 18 evropskih zemalja.

– Osvojili smo zasluženo turnir u Minhenu , jer smo sve utakmice sjajno odigrali i pokazali da smo kvalitetna ekipa. Najteže je bilo u finalu, kada smo uspjeli da savladamo italijansku ekipu Bruđerio sa 1:0. Zadovoljan sam svojim igrama, kao i igrom cijele ekipe, koja je dobro ukomponovana. Pobjednički pehar je stigao u prave ruke, kaže Đorđe Nikić, mladi fudbalski velemajstor, rođen 2006. godine.

Djordje Nikić sa priznanjima

Ovogodišnja Friends liga protekla je u znaku mlađahnog Nikića, koji je bio „noćna mora“ za protivničke golmane.

– Najbolji sam strijelac Friends lige sa 25 golova, koje sam postigao na 11 utakmica. Odlično sam odigrao cijelu ligu i mreže su se često tresle. Prošle godine sam uspio da zatresem protivničke mreže 21 put, a eto ove godine moj golgeterski učinak je još bolji. Volim da treniram, da učim i siguran sam da ću naredne godine, biti još efikasniji, ističe popularni Đole.

Svaki dječak ima svoj san, a Đole ga sanja da jednom obuče crveno-bijeli dres. Kako stručnjaci mu predviđaju blistavu budućnost, san bio mogao da se ostvari.

Djordje Nikic

– Navijač sam Crvene zvezde i volim crveno-bijelu boju. Već sam oblačio njihov dres na Kampu C. zvezde na Jahorini prošle godine i bio bi presrećan da ga stalno nosim na utakmicama. Volim da gledam Mesija i Barselonu, jer njihova igra mi se najviše sviđa, završava Dobojlija, Đorđe Nikić, o kojem će se u budućnosti sigurno čuti.