U fudablu Srpske je sve moguće! Da igrač dobije crveni karton, pa nastupi sledeću utakmicu, pa tek onda krene suspenzija….

Ovako nešto desilo se na utakmici 16. kola na regionalnom Istoku kada je u meču između Vlasenice i Radničkog iz Karakaja u domaćoj ekipi nastupio igrač sa brojem osam Nebojša Kovačević. Ništa ne bi bilo sporno da on u 15. kolu nije dobio crveni karton, i to je bilo jesenas! Disciplinski organi PFS Bijeljina čekali su prvo proljećno kolo i njen završetak da ga suspenduju. Apsurd! Ko je u ovo sve umiješan, teško je dokučiti, ali znamo da je Jovica Đokić, Komesar za takmičenje, dok je Dražen Nikolić predsjednik Disciplinske komisije, i tu treba tražiti krivce za ovakve propuste.

Mi vam pokazujemo i žalbu FK Radnički Karakaj….

 

PREDMET: Zahtjev za registraciju utakmice po službenoj dužnosti

Na osnovu člana 71. , a u vezi s članom 76, stav 5 Pravilnika o fudbalskom takmičenju zahtjevamo registraciju utakmice 16. kola Regionalne lige grupa Istok između FK Vlasenica i FK Radnički službenim rezultatom u korist gostujuće ekipe iz Karakaja. 

Dana 18. marta u Vlasenici je odigrana utakmica 16. kola između Vlasenice i Radničkog, a na pomenutom meču u domaćoj ekipi je nastupio igrač sa brojem 8 Nebojša Kovačević, koji je ujedno bio i kapiten ekipe (dokaz zapisnik sa pomenute utakmice).

Isti igrač na toj utakmici nije imao pravo nastupa jer je bio pod suspenzijom zbog učinjenog prekršaja, verbalni napad na službeno lice, glavnog sudiju prije početka utakmice 15. kola između Vlasenice i Podrinja iz Tršića. Glavni sudija na tom meču Bojan Mitrović zbog učinjenog prekršaja nije dozvolio nastup Kovačeviću i ponovo ga je po završetku utakmice prijavio delegatu sa navedene utakmice. 

Na dan odigravanja utakmice Vlasenica – Radnički, igrač domače ekipe broj 8 Kovačević nije bio suspendovan prema podacima comet sistema koji vodi kancelarija PFS Bijeljina, što je totalni apsurd, jer je Kovačević odmah po pristizanju izvještaja delegata sa utakmice 1. kola Vlasenica – Podrinje morao automatski biti suspendovan do okončanja postupka i određivanja kazne, a nikako nije imao pravo nastupa u 16. kolu, a napominjemo da je 15. kolo igrano jesenas. 

Da apsurd bude veći, kazna koju je dobio Kovačević od disciplinskog sudije u comet sistem od strane kancelarije PFS Bijeljina je objavljena tek 22. marta, i to po isteku prava na žalbu na nastup igrača Kovačevića, pa nam je tako onemogućeno pravo na žalbu u određenom roku, jer mi nismo mogli ni znati za kaznu dok nije unesena u comet sistem. 

Zbog propusta u radu kancelarije PFS Bijeljina, Kovačević je dobio crveni karton u 15. kolu, nastupio u 16, pa onda počeo izdržavati kaznu. Očigledno da se radi o velikom propustu, a mi sumnjamo i namjernom, i zbog svega navednoga tražimo da se ova utakmica registruje sluužbenim rezultatom 3:0 u korist ekipe Radničkog iz Karakaja. 

Predsjednik kluba

Bojan Era