Kotorvaroški fudbalski trećeligaš jedan je od najstarijih sportskih klubova u Republici Srpskoj u čijoj je bogatoj istoriji ostalo zapisano da je “Mladost” 1988. godine savladala banjalučki “Borac”, samo deset dana nakon što su Banjalučani osvojili Kup Jugoslavije.

Povodom izuzetnog jubileja 90 godina postojanja i kontinuiranog rada FK “Mladost” u četvrtak (22. Decembra) s početkom u 18 časova će se u kotorvaroškoj kino-sali održati Svečana akademija, na kojoj će biti uručene zahvalnice i plakete pojedincima i organizacijama zaslužnim za uspjehe kluba.

– Pored priznanja istaknutim pojedincima i organizacijama biće promovisana i publikacija autora Duška Kerezovića, štampana povodom jubileja kluba, a koja govori o razvoju “Mladosti” od 1926. godine do danas rekao je predsjednik “Mladosti” Rajko Ponorac.

Svečanoj akademiji će prisustvovati bivši i sadašnji igrači kluba, treneri i rukovodioci, brojni sportski radnici, predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Fudbalskog saveza Republike Srpske i Područnog fudbalskog saveza Banja Luka, ugledne ličnosti iz privrednog, društvenog i političkog života opštine Kotor Varoš, kao i brojni građani.

U okviru obilježavanja jubileja 90 godina postojanja kluba u toku naredne godine biće svečano otvoren Trg Miljana Miljanića, legendarnog fudbalskog trenera, koji se nalazi ispred stadiona na kojem svoje utakmice igra “Mladost”.

Planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica sa rivalima iz okruženja, čime bi se na dostojanstven način obilježilo decenijsko trajanje ovog izuzetno popularnog sportskog kolektiva.