Na svečanosti održanoj u Brčkom, Atletski savez Republike Srpske proglasio je najbolje atletičari u 2016. godini. Najbolji atletičari Republike Srpske u 2016. godini su: Mladena Petrušić iz AK Glasinac sa Sokoca i Sait Huseinbašić iz AK Borac iz Banja Luke.

Najbolji trener je Nebojša Matijević iz banjalučkog Borca, dok je Vidovdanska trka u Brčkom najbolja atletska manifestacija.

Najveći rezultatski napredak ostvario je Boris Klašnić iz AK Brčko, dok je Lusija Kimani dobila posebno priznanje za dugogodišnje takmičarske rezultat, a Goranu Bošnjaku je pripalo priznanje za naročite zasluge u razvoju atletike u Republici Srpskoj.

Ukupno su podijeljena 52 priznanja.

– Mada većina atletskih klubova u Republici Srpskoj nema adekvatne uslove ni za treninge svojih takmičara, iza nas je jedna izuzetno uspješna sezona. Na samo dva stadiona u Srpskoj postoje uslovi za rad atletskih klubova. Insistiraćemo da narednih godina atletske staze dobiju stadioni u: Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Zvorniku i Trebinju, naglasio je Borislav Đurđević, predsjednik Atletskog saveza RS.