Novak Damjanović još prije nekoliko mjeseci otvori je front sa Milom Kovačevićem i administracijom u FSRS, pa sada iako nije u prvim borbenim redovima u “Koaliciji za spas fudbala Srpske”, pomno prati i podržava sve ovo što se dešavalo poslednjih dana.

Predsjednik BSK-a ima informacije da Kovačević neće tako lako odstupiti sa mjesta predsjednika.

– Poslije predaje potpisa, javno se hvalio kako neće sazvati Skupštinu, jer nije po Statutu! Međutim, jasno je svima da je on izgubio bilo kakvu podršku, i da su sada svi mehanizmi u rukama ljudi koji žele promjene. Ukoliko zaisza bude toliko drzak da ne sazove Skupštinu u orku od 30 dana, pored inspekcijske prijave, treba mu pokazati zube, a to je da stane lopta u Srpskoj! Kako? Pa svi klubovi, a vjerujete mi, to je velika većina, podržava sve ovo što se dešava oko FSRS, treba bojkotovati takmičenja, bez obzira o kojem rangu je riječ. To bi mu bio kraj. Možda ima nekoliko klubova koji bi podržali i Kovačevića, ali oni neka igraju sami sa sobom, sve ostalo će stati – napominje Damjanović.

On kaže da stoji i dalje iza svojih riječi koje je uputio predsjedniku FSRS.

– On je zlo fudbala Srpske, i njega ne treba smjeniti na kulturan način, već ga otjerati sa te funkcije kao poslednju fukaru! Sve što je radio u proteklih 12 godina, rado je iz vlastitog interesa. Neka pokaže gdje je “ekser ukucao” na neki stadion u Srpskoj! Taj ekser ne postoji, ili ako ga i negdje ima, od zlata je! Još bi nešto poručio ljudima koji vode promjene. Fudbal je poput bordela. Nekad ima posla, nekada ne. Kada ga nema, mijenjaš kurve, krečiti zidove nije potrebno. Dakle, pazite se onih koji su 12 godina kao poslušne ćuke klimali glavom Kovačeviću. Oni su spremni za bilo šta, samo da ostanu na površini. Izdali su Milu, izdaće i drugog, da dođe neko treći, samo sebe da sačuvaju – zaključio je Novak Damjanović, predsjednik FK BSK.