Da se na području OFS Bijeljina dešavaju razne lakrdije odavno je poznato.

Ranije neke ekipe nisu odigrale po 2 ili 3 utakmice neopravdano, ali su ostajale u istom rangu bez ikakvih sankcija. Dešavalo se da se delegatu moraju platiti troškovi i ako nije bio prisutan na utakmici. Dešavalo se i to da jedan sudija bude u isto vrijeme prisutan na dvije utakmice. Dešavalo se i to da neke ekipe u protokolu nemaju po 11 igrača, a utakmica se igra i registruje…..

Na sve ove propuste nadležni organi su ostali nijemi kao i disciplinski sudija.
Najnovija lakrdija se dogodila oko formiranja Prve opštinske lige čije prvenstvo počinje u nedelju, 1. septembra.
U protekloj sezoni Prva Ol grupa zapad je počela sa 12 ekipa, ali je Sloboda iz Donjeg Dragaljovca napustila takmičenje, pa se prvenstvo završilo sa 11 ekipa. Prilikom popunjavanja lige za ovu sezonu, novi član je FK Stević Jovan, povratnik iz PL Grupa Semberija kao i prvoplasirani i drugoplasirani iz Druge OL istok: Mladost iz Velike Obarske i Gorica iz Pučila.
Druga OL grupa istok je brojala pet ekipa.
U protekloj sezoni Prva PL grupa istok je počela i završilasa 12 klubova. Prvak Sloga 2 iz Gornjeg Crnjelova je kao šampion prešla u viši rang u PL RS grupa Semberija.
Poslednjeplasirani Međaši kao 12. su prešli u niži rang, u Drugu OL grupa istok.
Druga OL grupa zapad je brojala 8 ekipa gde je odigrano 14 kola. Budućnost iz Ravnog polja kao prvak je izborila prelazak u viši rang u Prvu OL grupa istok. Drugoplasirani Piperci i trećeplasirani Modran nisu izborili plasman u Prvu Ol.
Kakve su propozicije primjenjene, niko nezna, ali je svima poznato u čijoj režiji je to urađeno.
Ne poštuje se ni territorijalni princip. Iz Prve OL grupa zapad u Prvu Ol  istok su prebačeni Građanski iz Bijeljine i Polet iz Male Obarske što je smiješno za mnoge  klubove. Primjer: Mladost iz V.Obarske je u jednoj, Polet iz Male Obarskeu drugoj grupi, Građanski iz Bijeljine u jednoj, Gorica iz Pučila i Sloga 54 u drugoj grupi.
Zašto su klubovi ovo prihvatili, ali im je rečeno da se ovo mora poštovati ko neće ne mora ni igrati!
O ovom je trebao biti upoznat i gradonačelnik  Mićo Mićić i njegove službe  kao i organu u PFS Bijeljina i FSRS administracija, koja očigledno sad ima druge prioritete.
Naravno da se očekuje i demant  na sve ovo napisano, što smo već navikli…..