Muke Novaka Damjanovića se nastavljaju!

Nakon što ga je Disciplinska komisija FSRS suspndovala na jednogodišnju kaznu zbog medijskih “napada” na Milu Kovačevića, Đorđe Starčević je brže bolje požurio da “ovjeri” svoju mjeru novom prijavom.

Naime, Damjanović je na nedavnoj utakmici Kupa Republike Srpske između BSK-a i Rudar Prijedora (1:4) u zapisniku zaveden kao Komesar za bezbjednost banjalučkog ligaša, a po željama Kovačevića i Starčevića, isti zbog suspenzije nije mogao biti službeno lice.

– Nije mi jasno kako me Starčević prijavio, kada je on na moru u Grčkoj! I pitam se od koji novaca je tamo, jer puna su mu usta toga kako u fudbalu sve radi volonterski. Evo, ja ne mogu u Grčku, kao i velika većina građana Srpske, a Starčević kao penzioner može! Ma dajte…Valjda je svima jasno da on i njegovi žive od fudbala, a ne za fudbal – ističe Damjanović, pa nastavlja:

– Tačno je da sam bio Komesar bezbjednosti na utakmici Kupa. Namjerno sam se stavio na tu funkciju, jer BSK nema drugog komesara za bezbjednost. Iako sam kažnjen, kažnjen sam kao pojedinac, kakve veze ima BSK sa time? Evo i da objasnim: BSK kao član Područne lige nije bio dužan da učestvuje u Kup takmičenju Srpske, međutim smatrali smo to svojom obavezom, da ne kažemo patriotskim činom. Odigrali smo utakmicu, izgubili, pružili ruku pobjedniku, a ja sam od svog novca platio službena lica, odveo ih na večeru, igračima kupio vodu i čokoladice. Na kraju se pitam za koga? Kovačević je i ovim potezom pokazao koliko mu je ustvari stalo do Kupa Republike Srpske. A, pitaju me prijatelji da li sam imao pravo biti na utakmici, jer sam suspendovan. Jesam! Ostao mi je rok žalbe sedam dana, ovo je tek prvostepena presuda, dakle istu moraju potvrditi Apelaciona komisija, potom i Izvršni odbor FSRS, ako se budem žalio. Međutim, sada je svima jasno da će Kovačević mnogo prije završiti svoju odiseju u fudbalu. Ali, ne treba ga pustiti tek tako niz vodu, već ga krivično goniti za sve ono što je propustio, i ono što je uradio, a nije uradio ništa! Ja sam u cijeloj priči najmanji problem. Ali valjda je sada svima jasno, o kakvom se zlu radi – poručio je Novak Damjanović.