Uprava, stručni štab i fudbaleri mrkonjićke Slobode ne znaju gdje će u 9.kolu Druge lige-grupa zapad igrati utakmicu, kada su domaćini!
Naime, uprava FK Krupa obavjestila je rukovodstvo mrkonjićkog drugoligaša da više nije u poziciji da ustupa svoj teren u Krupi na Vrbasu za odigravanje Slobodinih mečeva.
– Kako se naš klub takmiči u šest uzrasnih kategorija i seniori, i to sve u različitm nivovima takmičenja, veoma teško nam je za sve te kategorije organizovati pronaći teremine za odigravanje utakmica redovnih takmičenja. Osim toga, poznato vam je da ne posjedujemo pomoćni teren niti dovoljan broj svlačionica kako bi smo sve te obezbijedili u jednom vikendu. Isto tako vremenske prilike, odnosno period godine je takav da će se sve utakmice morati odigravati ranije tokom dana što će dodatno otežati funkcionisanje i organizaciju utakmica – piše između ostalog u obavješetenju FK Krupa dostavljenog FK Sloboda.
Uprava FK Sloboda je zahvalna ljudima iz FK Krupa na pomoći da se utakmice
igraju u Krupi na Vrbasu.
– Mi smo neizmjerno zahvalni našim sportskim prijateljima što su nam
omogućavali da naše utakmice kada smo domaćini igramo na njihovom
terenu. Zahvalni smo i ljudima iz Željezničar Sport Team i Borca, koji su nam takođe povremeno ustupali teren za odigravanje prvenstvenih utakmica. Sada smo u situaciji da tražimo alternativno rješenje. Mečeve kao što je pozanto zbog problema sa nivelacijom terene i zabrane FS RS ne možemo da igramo na stadionu “Luke”.Uputili smo zahtjev Izvršnom odboru Fudbalskog saveza RS, danam omogući da svoje utakmice kada smo domaćini igramo na terenu FK Gorica u Šipovu. Prije dva dana nadležna komisija Fudbalskog saveza RS boravila je u Šipovu i “snimila” stanje stadiona FK Gorica. Još nas nisu obavjestili kakva je odluka, ali ukoliko bude negativna doćemo u tešku situaciju. Vjerovatno će u pitanje doći i nastvak takmičenja u Drugoj ligi-grupa Zapad –  kaže prvi čovjek
Slobode Milenko Milekić.
Upravi mrkonjićkog drugoligaša na ruku ide činjenica da je ekipa u o narednom kolu
slobodna, a da u sledećem gostuje u Donjoj Slatini.Tako da je ostalo petnaestak
dana da se nađe rješenje gdje će Sloboda u nastavku šampionata igrati svoje
utakmice.
I šta na kraju šta reći poslije svih zavrzlama koje su čelni ljudi Fudbalskog saveza
RS “izrodili” za slučaj Sloboda. Bez potrebe su zabranili odigravanje utakmice na
stadionu “Luke”, gdje je Sloboda devet sezona igrala svoje prvoligaške
mečeve. Tada je moglo, a sada ne može!? Da nije žalosno, bilo bi smješno!
Ima li kraja fudbalskom cirkusu u Srpskoj….
Slobodan Dakić