Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je povodom krivične prijave koju je protiv njega podnio Nebojša Vukanović u vezi sa sredstvima izdvojenim za Fudbalski klub Leotar, da je sve urađeno prema zakonu za dobrobit svih sportista i sportskih klubova u Trebinju.

– Uradili smo sve u skladu sa zakonom i hoćemo da damo podršku sportistima da ostvare rezultate, a od mene kao gradonačelnika će imati punu podršku u skladu sa mogućnostima – rekao je Ćurić.

Na konferenciji za novinare u Trebinju govorili su i predstavnici Sportskog društva Leotar, Fudbalskog kluba, dva košarkaška kluba, te Rukometnog kluba koji su izrazili zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku na podršci i sredstvima koja se izdvajaju za rad ovih sportskih kolektiva.

Oni su naglasili da bez te podrške ne bi bili mogući ni dobri rezultati koje je trebinjski sport postigao.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović objavio je da je protiv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića otvorena istraga, a da je riječ o zloupotrebi službenog položaja i ovlaštenja, odnosno da je protivzakonito prebacio gotovo pola miliona maraka na račun Fudbalskog kluba Leotar.