Zastupnik koalicije “Domovina” u Narodnoj skupštini RS-a Admir Čavka i predsjednik fudbalskog kluba Jedinstvo koji se više godina spori sa FK Džaja i porodicom Glišić oko stadiona i imovine u banjalučkom naselju Vrbanja, ističe da je dobio niz prijetnji od Glišića.

Višegodišnji spor nije riješen i pored pravosnažnih presuda u korist FK Jedinstvo, a prinudna deložacija FK Džaja i porodice Glišić sa sporne imovine prije nekoliko mjeseci je odgođena, jer su Glišići minirali cijeli posjed.

Uprava FK Džaja, na čijem je čelu Milivoje Glišić čiji sin, poznati banjalučki pjevač Dado Glišić, ima skupocjeni muzički studio u porodičnoj kući na istoj lokaciji, sada tvrde da imaju najnovije rješenje Republičke uprave za geodetsko i imovinsko-pravne poslove RS-a koje im daje osnov da se cijeli postupak oko ove imovine ponovi.

Ovu informaciju Glišići su posljednjih dana podijelili putem nekih portala i društvenih mreža, uz sliku Čavke u crnom okviru.

U proteklih nekoliko dana svjedoci smo da se po raznim portalima pojavljuje moja slika u okviru čitulje. Dobio sam prijetnje po život od raznih ljudi, a u vezi s pravosnažnom presudom koje je FK Jedinstvo dobilo u svoju korist. Radi se o porodici Glišić, protiv koje imamo presudu potvrđenu od Vrhovnog suda RS-a, a koja je stara tri godine – kazao je Čavka.

Rekao je kako je protiv Glišića podneseno niz krivičnih prijava, a samo u posljednjih sedam dana Čavka je podnio tri krivične prijave svim sigurnosnim agencijama na entitetskom i državnom nivou.

– Očekujem da zaštite mene i ljude oko mene, jer svakodnenvno dobijam prijetnje. Tražim od organa RS-a da sprovedu istragu i da zaštite mene i moju porodicu – kazao je Čavka.