Poslije 23 godine igranja u nižim rangovima takmičenja, prvoligaški fudbal vratio se u Kozarsku Dubicu! Borac je polusezonu okončao na 12. mjestu sa 19 bodova, a kako ističu na “Đolovima” razloga za zadovoljstvo i te kako ima, iako trener Zoran Bujić smatra da je moglo i bolje.

– Dva kola prije kraja jeseni zauzimali smo petu poziciju, i da smo pobijedili Tekstilac u Dubici, tu bi i prezimili, ali ne može uvijek biti kako želite. Cijelu jesen smo “gostovali”, tek posljednja dva kola igrali smo na “Đolovima”, povratnicimo smo u elitu, pa kada sve to uzmete u obzir, plasman i nije tako loš. Bodovna razlika je jako mala, i sve je moguće – ističe Bujić.

On napominje da od svoje ekipe tek na proljeće očekuje igre na pravom nivou.

– Vratili smo se na svoj stadion, a u prva četiri kola proljeća, tri puta smo domaćini, i to ekipama sa kojim možemo ravnopravno igrati. Očekujem proboj ka sredini tabele, možda i koju poziciju više, što bi za nas u debitantskoj sezoni bio odličan rezultat. Donekle je i neiskustvo kumovalo nekim neočekivanim porazima, ali svaka škola se plaća. Želja je da zadržimo postojeći igrački kadar – poručio je Zoran Bujić, starteg Borca iz Kozarske Dubice.

Kada su u pitanju pojačanja, izvjesno je da će dubičani morati tražiti altenerativu na golu, jer Marko Reljić je povrijeđen i čeka ga duža pauza.