Mnogobrojni građani Srbije, pojedinci, grupe i udruženja čituljama u beogradskim dnevnim novinama odali su posljednju počast legendarnom argentinskom fudbaleru Dijegu Armandu Maradoni.

Od legendarnog fudbalera oprostili su se “svi burazeri” ovog svijeta, uz poruku da će Maradona “biti živ dok živi priča o njemu”.

Posljednji pozdrav “doktoru života” uputila je i grupa Beograđana, uz poruke da se za “velikog Dijega aplauz na Marakani još čuje”, a mnogi mu se zahvaljuju što im je uljepšao djetinjstvo i nazivaju ga bratom.

Na gotovo cijeloj jednoj stranici u listu “Politika” objavljene su čitulje za Maradonu od pojedinaca i grupa, kao što su “Zvezda le”, “prijatelji fudbala i umetnosti”, “njegovi sinovi”, “Babuška pab”, “Labudovo brdo”, “ukalupljivači”, “ekipa HCM”, kao i Vaterpolo klub “Partizan masters”.

Među porukama se mogu pročitati “S Bogom Dijego. Cigani ispraćaju i pamte najvećeg kralja”, “Posljednji pozdrav, legendo”, “Posljednje zbogom našem bratu, bogovi nikada ne umiru” i “Počivaj u miru, kralju”.

Tu su i poruke “Poslednji pozdrav zlatnom dečaku argentinskog fudbala i našem kumu El Pibetu. Najveći ikada je pao večnosti u zagrljaj kojoj se na dres potpisao još odavno”, “Poslednji pozdrav dragom prijatelju. Hvala ti što si bi uz nas kad su nam svi okrenuli leđa”.

Takođe, mogu se pročitati i poruke: “Poslednji pozdrav kudravom gaučosu”, “Bio si nam inspiracija na terenu i van njega”, “Poslednji pozdrav Bogu fudbala, gospodaru života”, “Poslednji fudbalski pozdrav iz Bloka 62”, a neki su napisali jednostavno “Hvala”.

Legendarni argentiski i svjetski fudbaler Dijego Maradona preminuo je 25. novembra od posljedica srčanog udara, a sahranjen je juče.