U završenoj jesenjoj polusezoni drugoligaškog istoka najveće i to negativno je plasman Proletera koji je zauzeo poslednje mjesto sa samo 7 bodova što je ispod svih očekivanja. Bilans je 2 pobijede 1 remi i 12 poraza uz negativnu gol razliku 12:35.

Ako se zna da je Proleter sa najdužim stažom u drugoligaškoj konkurenciji, onda ovakav krah nema opravdanja. Svi ljubitelji fudbala u ovom selu, a i u Semberiji su razočarani. Bilo kakva opravdanja za to su suvišna. Proleter ima jednu od najmlađih ekipa, ali već 2-3 sezone se čeka napredak. Uprava koja je malobrojna, radi svoj posao, ali je to nedoviljno za neku ozbiljniju priču.

Mnogi su se zasitili i ne žele da rade sem njih nekoliko što je ostalo. Krah je došao u godini jubileja, što niko nije očekivao. Jedan od onih koji nije klonuo duhom je Dragiša Đurić poznati sportski radnik koji je i predsjednik  kluba i sve drugo što zatreba.

– Došla je kriza rezultata što se dešava u svim klubovima, ali to nije smak svijeta. Svi smo krivi od uprave, igrača pa i ove pandemije korone virusa! Pred nama je pauza i sve detaljno moramo izanalizirati i od proljeća krenuti od početka, kako bi popravili  propušteno. Naš prioritet je da se obezbijedi opstanak, a ako učinimo i nešto više to još  bolje. Optimista sam i željno  očekujemo proljeće i buđenje – kaže Dragiša Đurić.                                                                       

Mijodrag Jakovljević