Fudbaleri BSK-a nakon male pauze ponovo su se okupili na “Čairama” ali ovaj put zvanično kreću sa pripremama za novu sezonu. Podsjećamo, BSK će u novu sezonu ući kao regionalac Srpske.

Vidljivo je bilo da je igrački kadar u odnosu na prije tri sedmice skraćen.

– Nekolicina igrača će potražiti novu sredinu za boljom minutažom a mi od prvog dana krećemo “punom parom” gdje imamo jasan cilj, a to je proći prvi kroz cilj Regionalnog zapada. Igrački kadar je ciljano sklapan tako da možemo reći da je ovo BSK spoj mladosti i iskustva – rekao je šef stručnog štaba Nebojša Anđelić kojem će u radu kao pomoćnik pomagati bivši golman Borca, Krajine, BSK-a i Karanovca Milan Bijelić.

Od nove BSK-ove radilice očekuje se ponajviše.

– Došao sam u klub velike tradicije. Kada me je trener pozvao i obrazložio planove BSK-a u skorijoj budućnosti, te poznavajući kvalitet saigrača sa kojima sam već proveo neka lijepa fudbalska iskustva nisam imao dilemu odmah sam prihvatio poziv i stavio se na raspolaganje – kazao je Obrad Tomičić.

BSK će odigrati pet kontrolnih utakmica. 4. jula na stadionu BSK-a protivnik je Sloboda Mrkonjić Grad, četiri dana kasnije ide se na megdan opet Slobodi, ali u Novi Grad (11. jula), dok je 19. juli rezervisan za sudar na “Čairama” sa Poletom iz Broda. Šest dana kasnije rival su juniori Krupe (25. juli), dok je termin 1. avgusta rezervisan za generalku, ali još uvijek se traži rival.