Direktor Borca Dejan Lukendić ne krije da su obavljeni preliminarni razgovori sa fudbalerom belgijskog Vasland Beverena Aleksandrom Vukotićem, koga želi i Sarajevo, ali da je njegov dolazak u Banjaluku daleko od realizacije.

Štoper rođen 1995. godine u Kraljevu posjeduje srpski i pasoš BiH, a ljubiteljima fudbala na ovim prostorima poznat je po sjajnim igrama u dresu Krupe, čije je boje branio od 2015. do 2018. godine. Tada je prešao u Beveren i potpisao petogodišnji ugovor, koji mu ističe u ljeto 2023. Međutim, sada nije u planovima trenera Vima de Dekera i pokušava da sporazumno raskine ugovor i potraži neku drugu sredinu. Uz sve to u Beverenu je trenutno i loša finansijska situacija, što bi Vukotiću moglo da olakša stvari u bezi sa raskidom ugovora. Prelazni rok u Premijer ligi BiH traje do sutra u ponoć i do tada bi trebalo da bude poznato da li se vraća na ove prostore ili ne.

– Osim nas za usluge Vukotića zainteresovano je i Sarajevo, ali je sve to veoma daleko od realizacije. Prvo je potrebno da raskine ugovor sa Belgijancima, gdje ima veoma visoka primanja za naše prilike pa tek onda da počnu zvanični pregovori – naglasio je Lukendić u izjavi za Glas Srpske.

Borac za sada ima adekvatna rješenja na pozicijama štopera.

Od viška glava ne boli, ali je prethodno potrebno da se mnoge stvari poklope. Jasno je da je riječ o veoma kvalitetnom fudbaleru i da bi njegov dolazak u bilo koji klub u Premijer ligi BiH značio u nekim stvarima i prevagu. Zato ćemo pratiti šta će se dešavati i sigurno je da ćemo dovesti Vukotića u naše redove, ako to bude moguće – rekao je Lukendić.