Naš put do treće titule prvaka Republike Srpske je čist kao suza. Igrali smo najbolje, ostvarili najviše pobjeda, osvojili najviše bodova, postigli najviše golova i našem prvom mjestu nema ko šta da zamjeri. To valjda porazumijeva i da idemo u viši rang. Do sada je to bi slučaj, ne vidim razloga da tako ne bude i ubuduće.

Rekao je ovo predsjednik Krupe Draško Ilić ne želeći da se obazire na spekulacije koje su aktuelne posljednjih dana, a u kojima se govori da je prvoligaš iz kanjona Tijesno već odustao od Premijer lige i da će u viši rang drugoplasirana ekipa (Sloga i Sloboda).

– Naša mlada ekipa i najmlađi trener u eliti Srpske Vladimir Ilić su pokazali da su fudbalska budućnost Srpske i zasluženo su na tronu i to je u ovom trenutku sve što je bitno. Situacija u klubu je sasvim normalna i ne vidim razloga zašto ne bismo podnijeli dokumentaciju za dobijanje licence i zašto ne bismo otklonili neke nedostatke na stadionu ako ih ima – naglasio je Ilić.

Jasno je da u ovom trenutku najveći problem Krupe nedostatak reflektora.

– Pokušaćemo da uradimo sve što je u našoj moći. Već u narednim danima razgovaraćemo i sa čelnicima grada Banjaluka, ali i sa čelnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH po ovom pitanju, ali je jasno da u ovom trenutku uopšte ne razmišljamo da odustanemo od Premijer lige – nastavio je Ilić.

Postoji mogućnost i da se prijavi rezervni teren, koji posjeduje reflektore.

–  Već smo bili u situaciji da nismo mogli dobiti licencu prošle godine, možda ne možemo ni ove, ali Savez je izašao u susret da se i sa drugim područjem može potpisati ugovor za rezervni teren sa reflektorima. To je jedino što je Krupi nedostajalo prošle sezone. Mada za nas u ovom trenutku nije opcija igranje na nekom drugom stadionu – nastavio je Ilić.

Po njegovim riječima prioritet svih u klubu ovih dana je finalna utakmica Kupa Republike Srpske.

– Sutra u Doboju protiv Rudar Prijedora peti put igramo finalni susret. I dalje smo bez pehara koji nedostaje u našim vitrinama, vjerujem da je došlo vrijeme da ga osvojimo – dodao je Ilić.

Predsjednik Krupe Draško Ilić razočaran je što će ove sezone najvjerovatnije dva kluba iz Republike Srpske morati da napuste premijerligaško društvo i vrate se među prvoligaše.

– Radnik je već otpisan, a gotovo je izvjesno da će njegovim stopama i Rudar Prijedor. Šteta što nismo uspjeli da sačuvamo da u Premijer ligi bude trećina klubova iz Srpske odnosno četiri, sada se ponovo vraćamo samo na tri ili na četvrtinu – rekao je Ilić.

“Glas Srpske”